Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
14 mars arrangeras Borås XC Games för andra året. Bilden från förra årets premiär. FOTO: Borås XC Games.
14 mars arrangeras Borås XC Games för andra året. Bilden från förra årets premiär. FOTO: Borås XC Games.

Snart dags för Borås XC Games

Borås Skidlöparklubb är en av Västsveriges största skidklubbar. En skidklubb som arbetar hårt för att barn ska utvecklas och lära sig åka skidor samtidigt som barnet utvecklas socialt och känner gemenskap med sina klubbkompisar.
– Vi arbetar även för att föräldrar och andra medlemmar ska lära känna varandra och känna delaktighet i klubben, berättar Björn Nyman.

– Förra säsongen lanserade vi en helt ny ungdomsskidtävling, XC Games. Bakgrunden till tävlingen är att vi som engagerar oss i skidsporten har sett att tävlingsformerna inom svensk längdskidåkning för ungdomar har sett likadana ut under lång tid och vi vill göra något nytt för våra skidåkande barn, fortsätter Nyman.

Hela projektet startade i december 2017 då alla barn och ungdomar som var med på skidläger i Idre fick fundera och drömma om hur en modern och rolig skidtävling skulle se ut. Man fick in massor av förslag och utifrån dessa förslag skapades en ny skidtävling, inte lik något som tidigare setts, XC Games. Tävlingen innehöll hög musik, discoljus, eld, slalombanor, hopp, klubbgemenskap, med mera.

– I år tar vi denna tävling ytterligare ett steg. Vi har haft ytterligare möte med klubbens ungdomar där de fått drömma, önska och vara kreativa kring hur tävlingen ska utvecklas. Vi har haft möten med föräldrar för att tänka kring hur vi kan arrangera och organisera oss för att skapa en minst lika bra tävling i år, berättar Björn Nyman.

– Fram tills nu har det varit osäkert om vi ska kunna arrangera tävlingen men efter förra veckans kyla lyckades vi spruta snö i 53 timmar och har nu cirka 15000 kubikmeter snö vilket gör att vi kommer kunna genomföra tävlingen, avslutar Nyman.

XC Games går av stapeln lördagen 14 mars 2020 på Borås Skidstadion.

Filmen från förra årets arrangemang finns här: https://www.xcgames.se/film/

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.