Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
14 mars arrangeras Borås XC Games för andra året. Bilden från förra årets premiär. FOTO: Borås XC Games.
14 mars arrangeras Borås XC Games för andra året. Bilden från förra årets premiär. FOTO: Borås XC Games.

Snart dags för Borås XC Games

Borås Skidlöparklubb är en av Västsveriges största skidklubbar. En skidklubb som arbetar hårt för att barn ska utvecklas och lära sig åka skidor samtidigt som barnet utvecklas socialt och känner gemenskap med sina klubbkompisar.
– Vi arbetar även för att föräldrar och andra medlemmar ska lära känna varandra och känna delaktighet i klubben, berättar Björn Nyman.

– Förra säsongen lanserade vi en helt ny ungdomsskidtävling, XC Games. Bakgrunden till tävlingen är att vi som engagerar oss i skidsporten har sett att tävlingsformerna inom svensk längdskidåkning för ungdomar har sett likadana ut under lång tid och vi vill göra något nytt för våra skidåkande barn, fortsätter Nyman.

Hela projektet startade i december 2017 då alla barn och ungdomar som var med på skidläger i Idre fick fundera och drömma om hur en modern och rolig skidtävling skulle se ut. Man fick in massor av förslag och utifrån dessa förslag skapades en ny skidtävling, inte lik något som tidigare setts, XC Games. Tävlingen innehöll hög musik, discoljus, eld, slalombanor, hopp, klubbgemenskap, med mera.

– I år tar vi denna tävling ytterligare ett steg. Vi har haft ytterligare möte med klubbens ungdomar där de fått drömma, önska och vara kreativa kring hur tävlingen ska utvecklas. Vi har haft möten med föräldrar för att tänka kring hur vi kan arrangera och organisera oss för att skapa en minst lika bra tävling i år, berättar Björn Nyman.

– Fram tills nu har det varit osäkert om vi ska kunna arrangera tävlingen men efter förra veckans kyla lyckades vi spruta snö i 53 timmar och har nu cirka 15000 kubikmeter snö vilket gör att vi kommer kunna genomföra tävlingen, avslutar Nyman.

XC Games går av stapeln lördagen 14 mars 2020 på Borås Skidstadion.

Filmen från förra årets arrangemang finns här: https://www.xcgames.se/film/

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...