Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jonna Sundling tog säsongens andra världscupseger en här vintern när hon triumferade i norska Konnerud. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Jonna Sundling tog säsongens andra världscupseger en här vintern när hon triumferade i norska Konnerud. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Seger för Jonna Sundling - Linn Svahn trea

Jonna Sundling var starkast över upploppet vid världscupsprinten i norska Konnerud. Jonna vann före schweiziska Nadine Fähndrich och med Linn Svahn som trea. Dessutom var Maja Dahlqvist femma i finalen.
I herrfinalen var Johannes Hösflot Kläbo som vanligt suveränt över upploppet och vann före Håvard Solås Taugböl.

Jonna Sundling gick till final som lucky loser men väl i finalen så var det Jonna som var starkast. Det var en kamp om positioner i finalen där norska Skistad länge låg i front innan Fähndrich tog över med Svahn och Sundling i rygg.

In på upploppet låg Jonna i tredje position men svängde ut i ytterspåret till vänster och spurtade förbi Fähndrich. Svahn hamnade mitt emellan och kunde inte riktigt utmana från den positionen och blev trea. Maja Dahlqvist spurtade in som femma.

– Det var ganska svåråkt i banan inte så lätt och jag är glad att jag tog mig till final. Extra kul att vi var tre svenska åkare i finalen, sa Sundling i segerintervjun.

Linn Svan blev trea men utökade ledningen i sprintcupen i och med att Anamarija Lampic blev sist i finalen. Nu leder Linn sprintcupen före Jonna och med Lampic som trea.

Topptrion Fähndrich, Sundling och Svahn. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.Topptrion Fähndrich, Sundling och Svahn. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Hanna Falk gjorde sin första världscup efter sin ryggoperation och klarade kvalet som 29:a. I sin kvartsfinal blev hon sedan sexa. En av favoriterna, Maiken Caspersen Falla, försvann som 31:a i kvalet.

Det var ganska trångt i herrfinalen men Kläbo slingrade sig fram och på upploppet var det inget snack om saken. Håvard Solås Taugböl tog andraplatsen och Eirik Brandsdal blev trea.

Teodor Peterson, som häromdagen meddelade att det här blir hans sista säsong, såg ut att han en bra dag. Teodor var ”bara” 29:a i kvalet men stark tvåa bakom Erik Valnes när han tog Federico Pellegrino på upploppet i kvarten. Han låg fint till en semifinalen där det roliga dock tog slut med ett fall.

Calle Halfvarsson gick vidare från kvarten som förste lucky loser men fick sen ge sig som femma i andra semifinalen. Tre svenska killar till klarade prologen men fick respass i kvartsfinalerna: Martin Bergström, Johan Häggström och Marcus Grate.

Johannes Hösflot Kläbo mot seger närmast före Håvard Solås Taugböl. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.Johannes Hösflot Kläbo mot seger närmast före Håvard Solås Taugböl. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.


Resultat damer

Ställning i sprintcupen damer

Resultat herrar

Ställning i sprintcupen herrar

 

Siste nyheter

Anton Karlsson närmast före sambon Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren på Lager 157 Ski Teams senaste läger i Torsby. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Anton på väg mot sin efterlängtade comeback

I december opererade Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, sig för diskbråck. Han missade hela Ski Classics-säsongen men kunde se sin lagkompisar rada upp starka prestationer. Nu är Anton på väg tillba...
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på  Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.

Thyli snabbast på Virtual Alliansloppet

Andra deltävlingen av Virtual World Classic Tour, Virtual Alliansloppet, genomfördes i helgen. 230 rullskidåkare från 20 länder deltog. Snabbast var norrmannen Vetle Thyli, Team Kaffebryggeriet. Thyli...
Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...