Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jonna Sundling tog säsongens andra världscupseger en här vintern när hon triumferade i norska Konnerud. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Jonna Sundling tog säsongens andra världscupseger en här vintern när hon triumferade i norska Konnerud. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Seger för Jonna Sundling - Linn Svahn trea

Jonna Sundling var starkast över upploppet vid världscupsprinten i norska Konnerud. Jonna vann före schweiziska Nadine Fähndrich och med Linn Svahn som trea. Dessutom var Maja Dahlqvist femma i finalen.
I herrfinalen var Johannes Hösflot Kläbo som vanligt suveränt över upploppet och vann före Håvard Solås Taugböl.

Jonna Sundling gick till final som lucky loser men väl i finalen så var det Jonna som var starkast. Det var en kamp om positioner i finalen där norska Skistad länge låg i front innan Fähndrich tog över med Svahn och Sundling i rygg.

In på upploppet låg Jonna i tredje position men svängde ut i ytterspåret till vänster och spurtade förbi Fähndrich. Svahn hamnade mitt emellan och kunde inte riktigt utmana från den positionen och blev trea. Maja Dahlqvist spurtade in som femma.

– Det var ganska svåråkt i banan inte så lätt och jag är glad att jag tog mig till final. Extra kul att vi var tre svenska åkare i finalen, sa Sundling i segerintervjun.

Linn Svan blev trea men utökade ledningen i sprintcupen i och med att Anamarija Lampic blev sist i finalen. Nu leder Linn sprintcupen före Jonna och med Lampic som trea.

Topptrion Fähndrich, Sundling och Svahn. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.Topptrion Fähndrich, Sundling och Svahn. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Hanna Falk gjorde sin första världscup efter sin ryggoperation och klarade kvalet som 29:a. I sin kvartsfinal blev hon sedan sexa. En av favoriterna, Maiken Caspersen Falla, försvann som 31:a i kvalet.

Det var ganska trångt i herrfinalen men Kläbo slingrade sig fram och på upploppet var det inget snack om saken. Håvard Solås Taugböl tog andraplatsen och Eirik Brandsdal blev trea.

Teodor Peterson, som häromdagen meddelade att det här blir hans sista säsong, såg ut att han en bra dag. Teodor var ”bara” 29:a i kvalet men stark tvåa bakom Erik Valnes när han tog Federico Pellegrino på upploppet i kvarten. Han låg fint till en semifinalen där det roliga dock tog slut med ett fall.

Calle Halfvarsson gick vidare från kvarten som förste lucky loser men fick sen ge sig som femma i andra semifinalen. Tre svenska killar till klarade prologen men fick respass i kvartsfinalerna: Martin Bergström, Johan Häggström och Marcus Grate.

Johannes Hösflot Kläbo mot seger närmast före Håvard Solås Taugböl. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.Johannes Hösflot Kläbo mot seger närmast före Håvard Solås Taugböl. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.


Resultat damer

Ställning i sprintcupen damer

Resultat herrar

Ställning i sprintcupen herrar

 

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.