Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På lördag är det dags för skidfest under Årefjällsloppets arrangemang. FOTO: Anette Andersson.
På lördag är det dags för skidfest under Årefjällsloppets arrangemang. FOTO: Anette Andersson.

Dags för Årefjällsloppet på lördag

På lördag arrangeras Årefjällsloppet i södra Årefjällen. Det är tredje året som de nya lokala ägarna genomför eventet. Sedan 2018 ägs loppet av anläggningarna i Trillevallen, Edsåsdalen och Vålådalen. Utöver det arrangeras loppet av Järpens SK, Duveds IF, Trillevallens SK och Undersåkers IF.

Årefjällsloppet är en katalysator för längdutvecklingen i området. Denna vinter har bansträckningen permanentats under namnet Årefjällsleden och dras från sportloven till vårvinterns slut. I och med att spåret går på kalfjället är vädret givetvis en del i hur och när spåret prepareras. Under sportloven har sträckningarna med riktiga fjällvyer varit mycket populära.

Nytt för i år är att loppet är en så kallad Visma Ski Classic Challenger, vilket gör att åkare i Visma Ski Classics även får poäng om de placerar sig på Årefjällsloppet.

Årefjällsloppet är särskilt stolta över att profilen Lina Korsgren med sitt Team Ramudden med de unga framtidshoppen Ida Dahl, Max Novak och Johan Persson står på startlinjen.

På lördag kraftsamlar sig bygden för ett av fjällens vackraste långlopp.

Så här säger Ola Bergqvist som är eventansvarig:
– Det kommer bli ett häftigt startfält med många riktigt bra åkare. Samtidigt vill vi locka motionärer som vill ha en härlig längdupplevelse på fjället. Därför finns valmöjligheten med sträckorna 0.8, 3.0, 5.5, Stafetten och miniloppet Barnens Årefjällslopp vid målet. Det skall finnas något för alla.

– Nu hoppas vi att många bjuder upp till dans både som åkare eller publik. Det är folkfesten som gör stora delar av arrangemanget.

Läs mer om Årefjällsloppet här.

Årefjällsloppet bjuder på fina vyer. FOTO: Anette Andersson.
Årefjällsloppet bjuder på fina vyer. FOTO: Anette Andersson.

 

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.