www.langd.se

vauhti_oneway

Vauhti Speed Oy tar över distributionen av Vauhti:s och One Way:s produkter i Sverige

Finlands ledande producent av skidvalla, Vauhti Speed Oy, tar över distributionen i Sverige. Det norska företaget NQ Sport, som tidigare ansvarat för Vauhti, koncentrerar sig i fortsättningen på distributionen av Vauhti i Norge, där man fungerat som importör av varumärket sedan år 2013.

Vauhti Speed Oy har även tecknat ett samarbetsavtal med Oy Patrol Ab gällande distribution för One Way-varumärket från och med 1 mars 2020.

Enligt Vauhti Speed Oy:s styrelseordförande Martti Uusitalo stärker One Way ytterligare den nya distributionsmodellen.

– Vi är nöjda med Vauhtis försäljningsutveckling av vallor och tillbehör i Sverige, och mycket uppmuntrade av det entusiastiska mottagandet på marknaden. Genom att verksamheterna förenas med Vauhtis egen organisation garanteras ännu bättre förutsättningar för det framtida samarbete med våra återförsäljare i Sverige. Ett av världens bäst kända stavmärken, One Way, kompletterar på ett utmärkt sätt Vauhtis produktutbud och stöder bolagets och återförsäljarnas konkurrensmöjligheter i Sverige, säger Martti Uusitalo.

– Det norska företaget NQ Sport har varit representant för Vauhti i Norge sedan år 2013, och under deras ledning har Vauhti kommit att bli ett av de ledande och mest populära vallamärkena i Norge. Genom att NQ Sport i framtiden koncentrerar sig på enbart på den norska marknaden kommer Vauhtis position att stärkas, fortsätter Uusitalo.

Andreas Forneman och Thobias Berggren, vilka under de senaste åren ansvarat för försäljningen av Vauhti i Sverige, fortsätter i Vauhti Speed Oy:s tjänst, och ansvarar från och med mars 2020 för försäljningen och racingservicen av Vauhti- och One Way-produkter.

– Genom att vi fått det starka varumärket One Way som komplement till Vauhtis topprodukter innebär ett fulländat paket för återförsäljarna. Båda varumärkena representerar en teknologisk toppnivå inom sina egna branscher och kommer att leverera innovativa och kommersiellt intressanta nyheter till skidmarknaden, konstaterar försäljningschefen Andreas Forneman.

Som det äldsta existerande varumärket inom skidvallabranschen, är Vauhti föregångaren i världen gällande skidvallor i vätskeform. Som det senaste resultatet av produktutvecklingen lanserade Vauhti under den senaste säsongen en komplett kollektion av fluorfria skidvallor och underhållsprodukter under namnet PURE, innehållande produktkategorier ända upp till den kravnivå som gäller för tävlingsskidåkare. De nya, med patentansökan skyddade, råvarorna: zinkstearat, polydimetylsiloxan med alifatiska grupper samt blandningar av dessa, förbättrar funktionaliteten hos de kolvätevax och paraffiner som används i skidvallor, i alla snöförhållanden.

Samtidigt med produktutvecklingsarbetet har Vauhti gjort betydande investeringar i produktionsteknologin och maskinparken. Den nya linjen för buteljering av vätskeformiga produkter som installerades hösten 2019 är helt automatiserad. Detta möjliggör en kontinuerlig produktion och en dygnsproduktion på upp till 12 000 flaskor valla.

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...
Britta Johansson Norgren vann i Grönklitt på fredagskvällen efter en tuff fight mot Laila Kveli. FOTO: Marcus Laggar.

Johansson Norgren och Persson rullade snabbast i Grönklitt

På fredagskvällen kördes rullskidrace i Grönklitt över 15 kilometer. Vinnare blev Lager 157 Ski Team:s Emil Persson och Britta Johansson Norgren. Det utmanades dock hårt av Marcus Johansso, Lager 157 ...