Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jessica Diggins får nu inte möjligheten att tävla på hemmaplan i världscupen då sprinten i Minneapolis på tisdag ställd in. FOTO: Bildbyrån - Ulrich Gamel/GEPA PICTURES.
Jessica Diggins får nu inte möjligheten att tävla på hemmaplan i världscupen då sprinten i Minneapolis på tisdag ställd in. FOTO: Bildbyrån - Ulrich Gamel/GEPA PICTURES.

Internationella skidförbundet ställer in världscupsprinten i USA

Internationella skidförbundet, FIS, ställer in världscuptävlingen i Minneapolis, USA, på grund av coronavirusets spridning. Dock kommer tävlingarna i Kanada som går i Quebec och Canmore att genomföras.
– Det är ett tufft beslut, säger Doris Kallen, mediaansvarig på FIS, enligt SVT Sport.

På grund av coronavirusets spridning och att USA stoppat alla resor från Europa väljer FIS nu att ställa in världscuptävlingen i Minneapolis. Sprinttävlingen skulle körts på tisdag den 17 mars.

Världscuptävlingarna i Kanada kommer däremot att genomföras som planerat.

– Det är ett tufft beslut, men det enda rätta med tanke på situationen vi befinner oss i. Vi håller kontakt med myndigheterna i Kanada och följer deras rekommendationer. Om situationerna ändras, och vi behöver ta ett nytt beslut, kommer vi meddela det så fort som möjligt, säger Doris Kallen, mediaansvarig på FIS, enligt SVT Sport.

 

Siste nyheter

I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.

World Classic Tour blir virtuell

Femte upplagan av rullskidtouren World Classic Tour ställs in på grund av Covid-19. Nu lanseras istället Virtual World Classic Tour. Det är öppet för alla intresserade att delta och man kan stötta s...
Hela 22 åkare tar plats i Team Svenska Spel inför säsongen 2020-2021. Teamet består av sju damer och 15 herrar. FOTO: Svenska skidförbundet.

22 åkare får plats i Team Svenska Spel

I dag kan Svenska skidförbundet presentera 22 åkare till det nya Team Svenska Spel. Nytt för i år blir att satsningen inte längre är åldersbegränsad och att den utgår från förbundets tre elitmiljöer i...