Jessica Diggins får nu inte möjligheten att tävla på hemmaplan i världscupen då sprinten i Minneapolis på tisdag ställd in. FOTO: Bildbyrån - Ulrich Gamel/GEPA PICTURES.

Jessica Diggins får nu inte möjligheten att tävla på hemmaplan i världscupen då sprinten i Minneapolis på tisdag ställd in. FOTO: Bildbyrån - Ulrich Gamel/GEPA PICTURES.

Internationella skidförbundet ställer in världscupsprinten i USA

Internationella skidförbundet, FIS, ställer in världscuptävlingen i Minneapolis, USA, på grund av coronavirusets spridning. Dock kommer tävlingarna i Kanada som går i Quebec och Canmore att genomföras.
– Det är ett tufft beslut, säger Doris Kallen, mediaansvarig på FIS, enligt SVT Sport.

På grund av coronavirusets spridning och att USA stoppat alla resor från Europa väljer FIS nu att ställa in världscuptävlingen i Minneapolis. Sprinttävlingen skulle körts på tisdag den 17 mars.

Världscuptävlingarna i Kanada kommer däremot att genomföras som planerat.

– Det är ett tufft beslut, men det enda rätta med tanke på situationen vi befinner oss i. Vi håller kontakt med myndigheterna i Kanada och följer deras rekommendationer. Om situationerna ändras, och vi behöver ta ett nytt beslut, kommer vi meddela det så fort som möjligt, säger Doris Kallen, mediaansvarig på FIS, enligt SVT Sport.

 

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...
Det har kommit så mycket snö Engadindalen att banan för lördagens La Diagonela måste ändras på grund av lavinrisk. FOTO: Visma Ski Classics.

Lavinrisk ändrar banan för La Diagonela

På grund av lavinrisk ändras banan till Engadin La Diagonela i morgon. Tävlingsbanan blir 60 kilometer istället för 65.