www.langd.se

Jessica Diggins får nu inte möjligheten att tävla på hemmaplan i världscupen då sprinten i Minneapolis på tisdag ställd in. FOTO: Bildbyrån - Ulrich Gamel/GEPA PICTURES.
Jessica Diggins får nu inte möjligheten att tävla på hemmaplan i världscupen då sprinten i Minneapolis på tisdag ställd in. FOTO: Bildbyrån - Ulrich Gamel/GEPA PICTURES.

Internationella skidförbundet ställer in världscupsprinten i USA

Internationella skidförbundet, FIS, ställer in världscuptävlingen i Minneapolis, USA, på grund av coronavirusets spridning. Dock kommer tävlingarna i Kanada som går i Quebec och Canmore att genomföras.
– Det är ett tufft beslut, säger Doris Kallen, mediaansvarig på FIS, enligt SVT Sport.

På grund av coronavirusets spridning och att USA stoppat alla resor från Europa väljer FIS nu att ställa in världscuptävlingen i Minneapolis. Sprinttävlingen skulle körts på tisdag den 17 mars.

Världscuptävlingarna i Kanada kommer däremot att genomföras som planerat.

– Det är ett tufft beslut, men det enda rätta med tanke på situationen vi befinner oss i. Vi håller kontakt med myndigheterna i Kanada och följer deras rekommendationer. Om situationerna ändras, och vi behöver ta ett nytt beslut, kommer vi meddela det så fort som möjligt, säger Doris Kallen, mediaansvarig på FIS, enligt SVT Sport.

 

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...
Britta Johansson Norgren vann i Grönklitt på fredagskvällen efter en tuff fight mot Laila Kveli. FOTO: Marcus Laggar.

Johansson Norgren och Persson rullade snabbast i Grönklitt

På fredagskvällen kördes rullskidrace i Grönklitt över 15 kilometer. Vinnare blev Lager 157 Ski Team:s Emil Persson och Britta Johansson Norgren. Det utmanades dock hårt av Marcus Johansso, Lager 157 ...