www.langd.se

Jean-Marc Chabloz blir ny skyttetränare för de svenska landslagsskidskyttarna. FOTO: Håkan Blidberg.
Jean-Marc Chabloz blir ny skyttetränare för de svenska landslagsskidskyttarna. FOTO: Håkan Blidberg.

Skidskytteförbundet förstärker med Jean-Marc Chabloz som ny skyttetränare

Efter nyligen avslutad skidskyttesäsong siktar nu skidskytteförbundets landslagsorganisation fram mot nya mål, och man gör det med viktiga, kvalitativa förstärkningar av teamet kring landslagsåkarna.
Bland annat blir Jean-Marc Chabloz ny skyttetränare och schweizaren blir kanske en viktig kugge för Stina Nilsson när hon nu satsar på skidskytte.

– Vi har länge haft en strategi som bygger på att koncentrera våra resurser till vårt center, eller skidskyttefabrik om man så vill, i Östersund, berättar Bengt Jönsson, Generalsekreterare.

– Nu stärker vi organisationen med ytterligare en, mycket rutinerad och välrenommerad skyttetränare samt en fysioterapeut i absolut världsklass, fortsätter Jönsson.

Skyttesatsningen förstärks
Skyttetränaren är Jean-Marc Chabloz som kanske är okänd utanför skidskyttesporten men desto mer känd inom densamma. Han är ursprungligen från Schweiz och före detta skidskytt i världsklass. Jean-Marc är bosatt i Sverige sedan 2003 och har tidigare arbetat sju år på skidskytteförbundet i olika roller men har de 9 senaste åren verkat som tränare på skidskyttegymnasiet i Östersund.

Jean Marc Chabloz kommer tillsammans med Johan Hagström att ansvara för strategi, planering och genomförande av skytteträningen för våra landslag.

– Jag brinner verkligen för tränarjobbet och är otroligt tacksam för att få den här chansen att jobba med de bästa i världen, säger en sprudlande Chabloz.

– Min förhoppning är att kunna tillföra en del inspiration och nytänk i skytteträningen, samtidigt som jag är medveten om att många av våra landslagsåkare redan levererar på yttersta nivå i skyttet, fortsätter Jean Marc.

Starkare och snabbare
Ett tydligt önskemål från landslagsåkarna har varit att få större tilllgång till en erfaren fysioterapeut och deras önskemål uppfylls nu med råge eftersom Marcus Bystedt, som tidigare jobbar deltid med både skidskyttar och längdskidåkare nu kommer att stödja skidskyttelandslaget i större utsträckning.

Landslagschefen mot nya utmaningar
Landslagschefen Anders Byström har valt att gå vidare mot nya utmaningar. Skidskytteförbundet tackar honom för den här tiden och önskar honom lycka till på det nya jobbet på Skidförbundet.

– Skidskyttelandslaget är i stor utveckling och har en spännande framtid. Jag är stolt över att ha fått vara med på färden och har trivts väldigt bra med både aktiva och medarbetare. Jag vill tacka svenska Skidskytteförbundet för allt och önskar lycka till framöver, säger Anders Byström.

Förstärkningarna ovan sker i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté och är ett led i en gemensam satsning mot OS 2022!

 

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...