www.langd.se

Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.

Inför den här säsongen var Max Novaks bästa placering i ett Visma Ski Classics-lopp 25:a. I år radade Team Ramudden-åkaren upp topptioplaceringar och kom åtta i den totala cupen, vilket var näst bäst bland svenskarna. Dessutom vann han den rosa ungdomströjan och slutade tvåa i tävlingen om den gröna sprinttröjan.

Hur lyckades han ta detta enorma kliv från en redan hög nivå? I det aktuella avsnittet av podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström är Max gäst. Erik intervjuar honom om det lite annorlunda träningsupplägget från cykelcoachen Mattias Reck.

Lagom Kondition är en podcast om motion, träning och kondition för vardagshjältar. Du hittar den där poddar finns.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
15-16 juli håller Micke Åström inspirations- och rullskidträffar i Karlshamn och Karlskrona.

Åström bjuder in till inspirations- och rullskidträffar i Blekinge

15 och 16 juli så finns chansen att få inspiration och samt slipa på rullskidtekniken i Karlshamn och Karlskrona. Då håller certifierad skidcoachen Micke Åström inspirations- och rullskidträffar. – ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...