Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.

Inför den här säsongen var Max Novaks bästa placering i ett Visma Ski Classics-lopp 25:a. I år radade Team Ramudden-åkaren upp topptioplaceringar och kom åtta i den totala cupen, vilket var näst bäst bland svenskarna. Dessutom vann han den rosa ungdomströjan och slutade tvåa i tävlingen om den gröna sprinttröjan.

Hur lyckades han ta detta enorma kliv från en redan hög nivå? I det aktuella avsnittet av podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström är Max gäst. Erik intervjuar honom om det lite annorlunda träningsupplägget från cykelcoachen Mattias Reck.

Lagom Kondition är en podcast om motion, träning och kondition för vardagshjältar. Du hittar den där poddar finns.

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...