Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stina Nilsson har valt Lima SKG som klubb i sin nya sport skidskytte men fortsätter som längdåkare i IFK Mora SK. Här är Stina på skjutvallen övervakad av skyttetränaren Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.
Stina Nilsson har valt Lima SKG som klubb i sin nya sport skidskytte men fortsätter som längdåkare i IFK Mora SK. Här är Stina på skjutvallen övervakad av skyttetränaren Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.

Lima SKG och IFK Mora SK för Stina Nilsson

Stina Nilsson har gjort klart med Lima SKG som den klubb hon kommer representera i skidskytte. Samtidigt har hon även skrivit på för tre år med IFK Mora SK som hon kommer fortsätta att representera i längdåkning.

– Det känns jättekul att få representera en skidskytteklubb som är sån förankrad i min hembygd, säger Stina över sitt val av klubb i sin nya sport.

– Vi är självklart mycket glada och ser fram emot att ge allt stöd till Stina för att hon ska lyckas som skidskytt. Vi tror att Stinas inträde i klubben kommer öka intresset ytterligare för skidskytte i denna bygd där skidskyttesporten redan är stor, säger Tommy Mattsson från Lima SKG i ett pressmeddelande enligt Dalarnas Tidningar.

Samtidigt som Stina valt Lima SKG, där hennes kompis, landslagsåkaren Johanna Skottheim, redan finns så kommer hon fortsätta att representera IFK Mora SK som längdåkare.

– Vi har kommit överens om ett nytt treårskontrakt. Vi fick förstås göra om avtalet med de nya förutsättningar som är nu. Men Stina var tydlig med att hon verkligen ville vara kvar som längdåkare hos oss, vilket vi förstås är mycket glada för, säger Tomas Bredberg, ordförande i IFK Mora SK.

Det blir förstås spännande att se när Stina kommer att åka i blå dräkt och röd mössa även om fokus nu är på skidskytte. Stina kan förstås bli ett intressant inslag i ett stafettlag på SM för IFK Mora om det passar in i tävlingsprogrammet.

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...
bild_grand_classics

Visma Ski Classics lanserar Grand Classics

Till säsong XI av Visma Ski Classics lanseras nu Grand Classics Grand Slam där följande fyra lopp ingår: Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet. Ingen åkare har vunnit al...