Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stina Nilsson har valt Lima SKG som klubb i sin nya sport skidskytte men fortsätter som längdåkare i IFK Mora SK. Här är Stina på skjutvallen övervakad av skyttetränaren Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.
Stina Nilsson har valt Lima SKG som klubb i sin nya sport skidskytte men fortsätter som längdåkare i IFK Mora SK. Här är Stina på skjutvallen övervakad av skyttetränaren Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.

Lima SKG och IFK Mora SK för Stina Nilsson

Stina Nilsson har gjort klart med Lima SKG som den klubb hon kommer representera i skidskytte. Samtidigt har hon även skrivit på för tre år med IFK Mora SK som hon kommer fortsätta att representera i längdåkning.

– Det känns jättekul att få representera en skidskytteklubb som är sån förankrad i min hembygd, säger Stina över sitt val av klubb i sin nya sport.

– Vi är självklart mycket glada och ser fram emot att ge allt stöd till Stina för att hon ska lyckas som skidskytt. Vi tror att Stinas inträde i klubben kommer öka intresset ytterligare för skidskytte i denna bygd där skidskyttesporten redan är stor, säger Tommy Mattsson från Lima SKG i ett pressmeddelande enligt Dalarnas Tidningar.

Samtidigt som Stina valt Lima SKG, där hennes kompis, landslagsåkaren Johanna Skottheim, redan finns så kommer hon fortsätta att representera IFK Mora SK som längdåkare.

– Vi har kommit överens om ett nytt treårskontrakt. Vi fick förstås göra om avtalet med de nya förutsättningar som är nu. Men Stina var tydlig med att hon verkligen ville vara kvar som längdåkare hos oss, vilket vi förstås är mycket glada för, säger Tomas Bredberg, ordförande i IFK Mora SK.

Det blir förstås spännande att se när Stina kommer att åka i blå dräkt och röd mössa även om fokus nu är på skidskytte. Stina kan förstås bli ett intressant inslag i ett stafettlag på SM för IFK Mora om det passar in i tävlingsprogrammet.

Siste nyheter

Nu är åter 16-17 januari datumen som gäller för vinterns världscup i Ulricehamn. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nytt datum för World Cup i Ulricehamn

Till vintern väntas en sprinthelg när världscupen kommer till Lassalyckan och Ulricehamn. Nu har tävlingarna återgått till sitt ursprungliga datum, 16–17 januari 2021, för att inte krocka med SM-veck...
Det blir individuell start på rullskid-SM i Lidköping den 9 augusti. FOTO: Lidköpings VSK.

Individuell start på rullskid-SM i Lidköping

Efter önskemål från arrangerande Lidköpings VSK så har Svenska skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor beslutat att ändra SM-tävlingen i Lidköping 9 augusti från masstart till individuell start.