Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Så här såg det ut under ett träningspass vid Torsby sommarskidskola 2019. Årets upplaga ställs nu in på grund av Covid-19.
Så här såg det ut under ett träningspass vid Torsby sommarskidskola 2019. Årets upplaga ställs nu in på grund av Covid-19.

Torsby sommarskidskola ställs in

Årets upplaga av Torsby sommarskidskola ställs in. Bakgrunden är att minska risken för spridningen av coronaviruset, Covid-19.

I och med regeringens beslut om förbud för arrangemang och offentliga tillställningar med över 50 personer ställs årets sommarskidskola in. Lägret skulle ha genomförts för skid- och skidskytteungdomar födda 2005, 2006 och 2007 innan midsommar, 14:e till 18:e juni.

Sommarskidskolan har de senaste åren lockat upp emot hundra deltagare från Mellansverige och vi ser det inte som något alternativ att köra i mindre grupper eller säga nej till deltagare.

Allra viktigast just nu i och med spridningen av Covid-19 är att vi alla tar ansvar och följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och ser till att göra allt för att minska smittspridningen, som att hålla avstånd och vara noga med hand- och hosthygien.

Torsby sommarskidskola är minst sagt traditionsrik - årets arrangemang är skulle ha blivit den 44:e i ordningen. Många skidåkare och skidskyttar har börjat sina idrottskarriärer på just denna sommarskidskola.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...