Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Så här såg det ut under ett träningspass vid Torsby sommarskidskola 2019. Årets upplaga ställs nu in på grund av Covid-19.
Så här såg det ut under ett träningspass vid Torsby sommarskidskola 2019. Årets upplaga ställs nu in på grund av Covid-19.

Torsby sommarskidskola ställs in

Årets upplaga av Torsby sommarskidskola ställs in. Bakgrunden är att minska risken för spridningen av coronaviruset, Covid-19.

I och med regeringens beslut om förbud för arrangemang och offentliga tillställningar med över 50 personer ställs årets sommarskidskola in. Lägret skulle ha genomförts för skid- och skidskytteungdomar födda 2005, 2006 och 2007 innan midsommar, 14:e till 18:e juni.

Sommarskidskolan har de senaste åren lockat upp emot hundra deltagare från Mellansverige och vi ser det inte som något alternativ att köra i mindre grupper eller säga nej till deltagare.

Allra viktigast just nu i och med spridningen av Covid-19 är att vi alla tar ansvar och följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och ser till att göra allt för att minska smittspridningen, som att hålla avstånd och vara noga med hand- och hosthygien.

Torsby sommarskidskola är minst sagt traditionsrik - årets arrangemang är skulle ha blivit den 44:e i ordningen. Många skidåkare och skidskyttar har börjat sina idrottskarriärer på just denna sommarskidskola.

 

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...
bild_grand_classics

Visma Ski Classics lanserar Grand Classics

Till säsong XI av Visma Ski Classics lanseras nu Grand Classics Grand Slam där följande fyra lopp ingår: Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet. Ingen åkare har vunnit al...