Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linda Lindkvist, IK Jarl Rättvik, är en av åkarna i landslagstruppen i skidorientering inför nästa vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Linda Lindkvist, IK Jarl Rättvik, är en av åkarna i landslagstruppen i skidorientering inför nästa vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Landslaget i skidorientering inför nästa vinter

Svenska orienteringsförbundet har presenterat sin landslagstrupp i skidorientering för seniorer inför nästa vinter. Den består av åtta damer, fem herrar samt ett utvecklingslag på fem killar.
– En spännande trupp som vi kan förvänta oss mycket av, säger förbundskapten Ann Enman till orientering.se.

Den kommande vintern väntar två mästerskap för skidorienterarnas seniorlandslag: EM i Bulgarien 6-12 februari och VM i Estland 22-28 februari.

Som vanligt kommer det blågula gänget att ha som målsättning att plocka både medaljer och topplaceringar. Även om Tove Alexandersson fortsatt saknas i truppen, och trots att Erik Rost lade kartstället på hyllan efter EM i Sibirien.

Förbundskapten Ann Enman ser en stor potential i sin trupp:
– En spännande trupp! Vi har flera etablerade åkare som den gångna vintern klivit på riktigt bra och fortsätter att satsa. De kommer att fortsätta vara med och fightas om absoluta topplaceringar. Jag tänker då på namn som Markus Lundholm och Magdalena Olsson som båda tog individuella medaljer på EM. Och bakom de mer etablerade åkarna finns det ett koppel av yngre åkare vars utvecklingskurva pekar brant uppåt med Isabel Salén i spetsen, säger Enman till orientering.se och fortsätter:

– Spännande namn som aviserat rejäla satsningar inför nästa säsong är Evelina Wickbom, som haft ett uppehåll på grund av studier utomlands, och Gustav Johnsson som nu bestämt sig för att satsa helhjärtat på skidorientering. Sedan vill jag även nämna att vi mycket glädjande har fått klartecken till landslagsdeltagande av Lisa Larsen (tidigare världscupåkare i längdskidor) som jag tror kommer att kunna utmana rejält, hon visade redan i vintras att hon kan åka skido fort, riktigt fort.

Här är A-landslagstruppen för kommande vinter:
Damer:

Hanna Eriksson, IFK Mora OK
Lisa Larsen, Alfta-Ösa OK
Linda Lindqvist, IK Jarl Rättvik
Magdalena Olsson, IFK Mora OK
Isabel Salén, IFK Mora OK
Frida Sandberg, Säterbygdens OK
Evelina Wickbom, I19 IF
Klara Yngvesson, Umeå OK

Herrar:
Erik Blomgren, Umeå OK
Markus Lundholm, OK Renen
Linus Rapp, IFK Mora OK
Sixten Walheim, Robertsfors IK
Rasmus Wickbom, I19 IF

Utvecklingslag:
Gustav Johnsson, IFK Mora OK
Gabriel Larsson, Gammelstads IF
Jakob Lindehag, Piteå IF OK
Truls Lindholm, Sundsvalls OK
Edvin Nordström, Täby OK

Läs mer på svenskorientering.se här.

 

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...
bild_grand_classics

Visma Ski Classics lanserar Grand Classics

Till säsong XI av Visma Ski Classics lanseras nu Grand Classics Grand Slam där följande fyra lopp ingår: Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet. Ingen åkare har vunnit al...