Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Vilket långloppsteam kommer erbjuda Tord Asle Gjerdalen en plats till nästa vinter? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.
Vilket långloppsteam kommer erbjuda Tord Asle Gjerdalen en plats till nästa vinter? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Gjerdalen fortsätter sin satsning: ”Det finns så många lopp kvar att vinna”

I går kom beskedet att Tord Asle Gjerdalen inte får fortsätta i Team Ragde Eiendom. Men den 36-årige minst sagt välmeriterade åkaren kommer fortsätta att tävla - i vilket team återstår att se.
– Jag har tur att ha en fantastisk familj som stöder mig i vad jag än bestämmer mig för, berättar Gjerdalen för vismaskiclassics.com.

 

Att Gjerdalen skulle stå utan lag efter så många framgångsrika säsonger inom Visma Ski Classics stod klart för honom själv alldeles nyligen.

– Det har bara gått några dagar sedan jag fick höra nyheten, berättar han för vismaskiclassics.com.

– Så jag har ingen aning om min framtid, men jag kommer att fortsätta tävla. Jag har tur att ha en fantastisk familj som stöder mig i vad jag än bestämmer mig för. Jag har fortfarande en stor önskan att uppnå mer inom skidåkningen. Det finns så många lopp kvar att vinna som Birkebeinerrennet och Vasaloppet och många fler som jag skulle vilja vinna igen, fortsätter Tord.

Det blir nu spännande att se vilket lag, kan det bli ett svenskt, som plockar upp en av Ski Classics stora legender. Som vi skrev i går så har Gjerdalen vunnit hela tio lopp sedan han hoppade på långloppscirkusen till säsongen 2014-2015.

– Jag söker nu efter bästa möjliga team så att jag kan vara som bäst när den nya säsongen börjar. Den gånga vintern var helt okej, men många saker gick fel från en taktisk synvinkel till det faktum att de tre sista tävlingarna fick ställas in, säger norrmannen och lägger till;

– Jag gillar tävlingarna men inte bara det. Det coolaste med den här sporten är förberedelsefasen, alla aspekter som ingår där. Jag bara älskar det så mycket!

Du kan läsa hela intervjun (på engelska) med Tord Asle Gjerdalen här på vismaskiclassics.com.

 

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...