Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu är det klart att Perry Olsson blir en del av det svenska vallateamet. Bilden från tiden när han vallade åt Marit Björgen. FOTO: Jesper Johnsson.
Nu är det klart att Perry Olsson blir en del av det svenska vallateamet. Bilden från tiden när han vallade åt Marit Björgen. FOTO: Jesper Johnsson.

Perry Olsson klar för längdlandslagets vallateam

Det har pratats mycket om den svenska vallaren Perry Olsson som de senaste åren vallat för det norska landslaget. Nu kommer han hem till Sverige igen.
– Det känns lite omtumlande, men bra, säger Perry Olsson.

Efter mer än 30 år i branschen och nu senast 17 år med det norska landslaget är vallaren Perry Olsson klar för att valla under svensk flagg igen.

Sedan Petter Myhlback tillträdde som vallachef har en lång rekryteringsprocess pågått för att få hem Perry till Sverige och nu är det äntligen klart.

– Vi har haft kontakt i några veckors tid. Nu har vi en klar bild om vad han kan bidra med och vad han vill bidra med, säger Petter Myhlback och fortsätter:

– Det känns otroligt skönt. Nu kan vi fortsätta med de andra pusselbitarna och få igång den här verksamheten redan i maj. Vi ligger bättre i tiden det här året. Nu har vi mer tid att få ihop teamet riktigt bra.

Perrys huvudsakliga uppgift och roll i teamet blir att säkerställa att åkarnas skidparker är optimerade. Och just den biten är hans styrka, enligt honom själv.

– Jag har väl en väldigt bred kunskap om vallning men min styrka är min förmåga att välja rätt skidpar till tävling, säger han och fortsätter:

– Det känns lite omtumlande men väldigt inspirerande med någonting nytt.

Fakta Perry Olsson
Bor i Bruksvallarna Arbetat som professionell vallare sedan 1994 (USA, Norge och Sverige)
Tidigare specialidrottslärare på skidgymnasium.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson närmast före sambon Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren på Lager 157 Ski Teams senaste läger i Torsby. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Anton på väg mot sin efterlängtade comeback

I december opererade Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, sig för diskbråck. Han missade hela Ski Classics-säsongen men kunde se sin lagkompisar rada upp starka prestationer. Nu är Anton på väg tillba...
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på  Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.

Thyli snabbast på Virtual Alliansloppet

Andra deltävlingen av Virtual World Classic Tour, Virtual Alliansloppet, genomfördes i helgen. 230 rullskidåkare från 20 länder deltog. Snabbast var norrmannen Vetle Thyli, Team Kaffebryggeriet. Thyli...
Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...