Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu är det klart att Perry Olsson blir en del av det svenska vallateamet. Bilden från tiden när han vallade åt Marit Björgen. FOTO: Jesper Johnsson.
Nu är det klart att Perry Olsson blir en del av det svenska vallateamet. Bilden från tiden när han vallade åt Marit Björgen. FOTO: Jesper Johnsson.

Perry Olsson klar för längdlandslagets vallateam

Det har pratats mycket om den svenska vallaren Perry Olsson som de senaste åren vallat för det norska landslaget. Nu kommer han hem till Sverige igen.
– Det känns lite omtumlande, men bra, säger Perry Olsson.

Efter mer än 30 år i branschen och nu senast 17 år med det norska landslaget är vallaren Perry Olsson klar för att valla under svensk flagg igen.

Sedan Petter Myhlback tillträdde som vallachef har en lång rekryteringsprocess pågått för att få hem Perry till Sverige och nu är det äntligen klart.

– Vi har haft kontakt i några veckors tid. Nu har vi en klar bild om vad han kan bidra med och vad han vill bidra med, säger Petter Myhlback och fortsätter:

– Det känns otroligt skönt. Nu kan vi fortsätta med de andra pusselbitarna och få igång den här verksamheten redan i maj. Vi ligger bättre i tiden det här året. Nu har vi mer tid att få ihop teamet riktigt bra.

Perrys huvudsakliga uppgift och roll i teamet blir att säkerställa att åkarnas skidparker är optimerade. Och just den biten är hans styrka, enligt honom själv.

– Jag har väl en väldigt bred kunskap om vallning men min styrka är min förmåga att välja rätt skidpar till tävling, säger han och fortsätter:

– Det känns lite omtumlande men väldigt inspirerande med någonting nytt.

Fakta Perry Olsson
Bor i Bruksvallarna Arbetat som professionell vallare sedan 1994 (USA, Norge och Sverige)
Tidigare specialidrottslärare på skidgymnasium.

 

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...