Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anikken Gjerde Alnæs är Team Ragde Eiendoms senaste tillskott. Den 26-åriga norskan har fina sprintmeriter men har nu valt att satsa på långlopp i bröderna Auklands team. FOTO: Norges Skidförbund.
Anikken Gjerde Alnæs är Team Ragde Eiendoms senaste tillskott. Den 26-åriga norskan har fina sprintmeriter men har nu valt att satsa på långlopp i bröderna Auklands team. FOTO: Norges Skidförbund.

Team Ragde Eiendom har värvat snabb sprintåkare

Team Ragde Eiendom är på jakt efter nya starka damåkare och nu har man signerat Anikken Gjerde Alnæs.
26-åriga Gjerde Alnæs, med störst framgångar i sprint, väljer nu att fokusera på långlopp i bröderna Auklands team.

Anikken vann sprinten vid Skandinaviska cupen i norska Nes i vintras och åkte sedan världscupsprint i både Dresden, där hon blev fin åtta, och Drammen men nu väntar istället långlopp och Visma Ski Classics för den snabba norskan.

– Vi är väldigt glada över att ha Anikken på plats och tycker att det är oerhört coolt att hon väljer att gå all in på långlopp. Om hon tar lika stora steg som hon gjorde förra säsongen tror vi att hon kan vara med och kämpa allra längst fram, säger team managern Jörgen Aukland till langaren.com.

Även om det är i sprint Gjerde Alnæs har fått sitt genombrott, är hon inte helt oprövad som långloppsåkare. För två säsonger sedan åkte hon flera lopp. Hon var till exempel 16:e på Reistadslöpet, 19:e på Marcialonga och Kaiser Maximilian Lauf.

– Jag fick smak för långloppskidåkning redan då och ser mycket fram emot det jobb som krävs för att ta mig på toppen, berättar hon för langrenn.com.

Team Ragde har sin första samling sista veckan i maj och då ansluter Gjerde Alnæs till laget.

Jörgen Aukland berättar för langrenn.com att man jobbar mot fler spännande åkare och han hoppas kunna presentera fler nyheter inom kort.

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...
bild_grand_classics

Visma Ski Classics lanserar Grand Classics

Till säsong XI av Visma Ski Classics lanseras nu Grand Classics Grand Slam där följande fyra lopp ingår: Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet. Ingen åkare har vunnit al...