www.langd.se

Anikken Gjerde Alnæs är Team Ragde Eiendoms senaste tillskott. Den 26-åriga norskan har fina sprintmeriter men har nu valt att satsa på långlopp i bröderna Auklands team. FOTO: Norges Skidförbund.
Anikken Gjerde Alnæs är Team Ragde Eiendoms senaste tillskott. Den 26-åriga norskan har fina sprintmeriter men har nu valt att satsa på långlopp i bröderna Auklands team. FOTO: Norges Skidförbund.

Team Ragde Eiendom har värvat snabb sprintåkare

Team Ragde Eiendom är på jakt efter nya starka damåkare och nu har man signerat Anikken Gjerde Alnæs.
26-åriga Gjerde Alnæs, med störst framgångar i sprint, väljer nu att fokusera på långlopp i bröderna Auklands team.

Anikken vann sprinten vid Skandinaviska cupen i norska Nes i vintras och åkte sedan världscupsprint i både Dresden, där hon blev fin åtta, och Drammen men nu väntar istället långlopp och Visma Ski Classics för den snabba norskan.

– Vi är väldigt glada över att ha Anikken på plats och tycker att det är oerhört coolt att hon väljer att gå all in på långlopp. Om hon tar lika stora steg som hon gjorde förra säsongen tror vi att hon kan vara med och kämpa allra längst fram, säger team managern Jörgen Aukland till langaren.com.

Även om det är i sprint Gjerde Alnæs har fått sitt genombrott, är hon inte helt oprövad som långloppsåkare. För två säsonger sedan åkte hon flera lopp. Hon var till exempel 16:e på Reistadslöpet, 19:e på Marcialonga och Kaiser Maximilian Lauf.

– Jag fick smak för långloppskidåkning redan då och ser mycket fram emot det jobb som krävs för att ta mig på toppen, berättar hon för langrenn.com.

Team Ragde har sin första samling sista veckan i maj och då ansluter Gjerde Alnæs till laget.

Jörgen Aukland berättar för langrenn.com att man jobbar mot fler spännande åkare och han hoppas kunna presentera fler nyheter inom kort.

Siste nyheter

teamramudden_20_21

Team Ramudden tror på segrar – men viktigast är att ha kul

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen inför säsong IX. Nu har turen kommit till svenska Team Ramudden. Teamet kan se tillbaka på en mycket framgångsrik säsong X. Lina Korsgren vann Vasa...
tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Ebba Andersson före Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Längdlandslaget redo för sommarens tredje läger tillsammans

Det har blivit en annorlunda sommar för längdlandslaget. Istället för att åka utomlands på läger har det istället blivit träningsorter hemma i Sverige och idag ansluter åkarna till Sollefteå för en o...