Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Många långa pass på rullskidor i trakten av Ulricehamn har det blivit när Lager 157 Ski Team dragit igång träningssäsongen. FOTO: Lager 157 Ski Team.
Många långa pass på rullskidor i trakten av Ulricehamn har det blivit när Lager 157 Ski Team dragit igång träningssäsongen. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Lager 157 Ski Team redan igång med första träningslägret

Lager 157 Ski Team har dragit igång träningssäsongen med ett läger i Ulricehamn gångna vecka.
– Många långa pass för att bygga en bas, har stått på programmet, säger teamchefen Anton Järnberg.
Järnberg som också gläds mycket åt att man fått in förre vallachefen i landslaget, Urban Nilsson, i teamet.

Lager 157 Ski Team är som vanligt på tårna, får man lova att säga. Direkt i början på maj har man samlats för att starta uppbyggnaden inför Visma Ski Classics säsong XI.

– Det var var nu ganska länge sedan vi var samlade eftersom säsongen tog slut så snabbt. Så det känns bra att vara tillsammans igen, säger Anton Järnberg.

– Vi anpassar lägret så att alla har rest hit med bilar och bor i enkelrum samt äter maten enskilt. Så träffas vi utomhus. Vi har punktat ner vilka saker som vi ska tänka extra på med tanke på det nuvarande läget. Men egentligen är det inte så stor skillnad mot annars. De aktiva är vana vid att tänka på saker som handhygien och att hålla avstånd annars också, säger teamchefen.

Med på lägret har följande åkare varit: Marcus Johansson, Andreas Holmberg, Anton Karlsson, Stefan Palm, Elin Mohlin och nytillskottet Karolina Hedenström.

– Britta (Johansson Norgren), Emil (Persson) och Öyvind (Moen Fjeld) är av olika anledningar inte med, berättar Anton.

Vad är fokus i träningen det här första lägret?
– Att komma igång med mycket långa pass, inte minst på rullskidor. Att bygga en bas. Åkarna kommer hit med lite olika bakgrund, en del direkt från snö medans ”Maccan” (Marcus Johansson) tränat länge på rullskidor.

Häromdagen kom beskedet att Lager 157 Ski Team knutit förre vallachefen i landslaget, Urban Nilsson, till organisationen kring laget.

Urban som efter många år i landslaget nu jobbar för handsktillverkaren Lill Sport. Det jobbet fortsätter han med och uppdraget i Lager 157 Ski Team sker vid sidan om.

– Urban var vårt förstaval och det känns jättekul att han vill vara med oss. Han är verkligen  motiverad och han kommer att ha en utvecklingsroll kring material, slipar, rillar med mera från nu fram till säsongen startar. Det är bra att få in en så erfaren person och som också kommer med andra ögon, menar Anton.

 

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...
bild_grand_classics

Visma Ski Classics lanserar Grand Classics

Till säsong XI av Visma Ski Classics lanseras nu Grand Classics Grand Slam där följande fyra lopp ingår: Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet. Ingen åkare har vunnit al...