www.langd.se

FIS skjuter på ett totalt fluorförbud till säsongen  2022-2023. FOTO: Längd.se.
FIS skjuter på ett totalt fluorförbud till säsongen 2022-2023. FOTO: Längd.se.

FIS skjuter på totalförbudet för fluorvalla till säsongen 2022-2023

På måndagen meddelade internationella skidförbundet (FIS) att fluorvallor förbjuds från säsongen 2022-2023.
Det blir alltså inte ett totalförbud redan till vintern. Istället kommer man införa gränsvärden.

FIS mål nu är att förbjuda fluorvallor helt från och med säsongen 2022-2023. Förbundet meddelar att man tagit fram testmöjligheter för att testa fluorhalten på skidorna. De här testerna planeras kunna användas från november 2020.

FIS skriver i ett pressmeddelande att under säsongen 2020-2021 ska gränsen för fluor: ”definieras för att ge tillverkare, vallare och lag möjlighet att anpassa sig till den nya situationen”.

Efter en utvärdering kommande vinter så ska gränsen säsongen 2021-2022 : ”’sänkas till ett minimun med målet att ha en nollgräns för fluorerad valla från säsongen 2022-2023”, skriver FIS på sin hemsida.

Nu meddelas att också Internationella skidskytteförbundet (IBU) är inställda på att följa i FIS spår.

– Vi har en klar inriktning att följa samma linje, säger Niklas Carlsson, generalsekreterare i IBU, till SVT Sport.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...