Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.
Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger.
– Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team Ramudden, säger Lina.

Team Ramudden består förutom av Lina, av gångna vinterns vinnare av den rosa ungdomströjan i Visma Ski Classics, Ida Dahl, och även tvåan i den samma, Jenny Larsson.

– Som ett lag är vi starkare, och vi ska träna för att köra cykeltaktik på Vasaloppet, fortsätter Lina.

Vasaloppet 2020, vann Lina överlägset över Britta Johansson Norgren. Nästa år kommer det inte bli lika enkelt, därför kommer lagarbete spela en avgörande roll, är Lina säker på.

Team Director Gustaf Korsgren berättar att teamets bästa herråkare, Max Novak, har haft ett lyckosamt samarbete med Reck i över ett år.

– Nu kommer vi arbeta tätare med hela teamet och utveckla både träningen och taktiska dispositioner, berättar Korsgren.

Mattias Reck har erfarenheten att träna vinnare inom proffscykel, men för att vinna inom cykel så måste du ha ett lag bakom dig.

– Team Ramudden är ett lag som kan göra vinnaren, det är jättespännande och nytänkande, säger Reck.

Team Ramudden är ett av världens bästa långlopps Team, bestående av Lina Korsgren, Ida Dahl och Jenny Larsson. Herråkare i teamet är Max Novak, Johannes Eklöf, Johan Persson och det norska superlöftet Herman Paus.

Mattias Reck är också tränare i cykelproffslaget Trek Segafredo och är huvudcoach på Guided Heroes.

 

Siste nyheter

Nu är åter 16-17 januari datumen som gäller för vinterns världscup i Ulricehamn. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nytt datum för World Cup i Ulricehamn

Till vintern väntas en sprinthelg när världscupen kommer till Lassalyckan och Ulricehamn. Nu har tävlingarna återgått till sitt ursprungliga datum, 16–17 januari 2021, för att inte krocka med SM-veck...
Det blir individuell start på rullskid-SM i Lidköping den 9 augusti. FOTO: Lidköpings VSK.

Individuell start på rullskid-SM i Lidköping

Efter önskemål från arrangerande Lidköpings VSK så har Svenska skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor beslutat att ändra SM-tävlingen i Lidköping 9 augusti från masstart till individuell start.