Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Daniel Tynell blir delägare i digitala plattformen Race.se. FOTO: Fotograf Heléne.
Daniel Tynell blir delägare i digitala plattformen Race.se. FOTO: Fotograf Heléne.

Daniel Tynell investerar i plattform för motionslopp

Den trefaldige Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell blir delägare i den digitala plattformen för motionslopp, Race.se.
Den digitala tjänsten, Race.se, har på kort tid blivit Sveriges största plattform för motionslopp och har det senaste halvåret expanderat till 27 länder. När bolaget nu väljer att stärka kassan går bland annat Daniel Tynell och flera skidentusiaster in som delägare i bolaget.
Totalt stärker Race.se kassan med över 5 miljoner och rustar inför att fortsätta den påbörjade tillväxtresan med målet att bli det självklara valet för loppdeltagare i världen.

Race.se är en digital plattform för motionslopp där bolaget har ambitionen att bygga världens bästa community för loppdeltagare. I Sverige samarbetar Race.se med bland annat Alliansloppet Action Week, 7-mila, Skidome och Bravura Ski Marathon.

Förutom skidlopp har Race.se samarbeten med lopparrangörer i alla uthållighetssporter med globala avtal med bland annat triathlonserien, XTRI World tour, och världsserien inom Swimrun, ÖTILLÖ. Tjänsten tar idag anmälan till över 700 lopp och kommer 2020 att ha över 100 000 anmälningar genom systemet.

– Vi är enormt stolta över vår tillväxtresa hittills och det känns otroligt bra att kunna stänga en investeringsrunda i dessa tider. Det har varit ett hårt arbete, men vi har haft våra investerares stöd genom hela processen. Nu kan vi fokusera på att utveckla vår affär och vår internationella expansion, säger skidentusiasten och VD:n för Race 2 Race AB, Johan Jakobsson.

Trio från Race.se. Fr.v. Johan Jakobsson, VD, Nicklas Tingström, CTO och Erik Sjöbeck, CMO. FOTO: Rikard Westman, Elvis Photography.
Trio från Race.se. Fr.v. Johan Jakobsson, VD, Nicklas Tingström, CTO och Erik Sjöbeck, CMO. FOTO: Rikard Westman, Elvis Photography.

Förutom befintliga investerare stärker även bolaget upp med flera namnkunniga investerare och sportprofiler, däribland den trefaldiga Vasaloppsvinnaren, Daniel Tynell som betonar att företagets tydliga koppling till idrottsrörelsen ligger honom varmt om hjärtat.

– Motionsidrottandet är en stor del av hela min identitet och det känns spännande att få vara med och bidra till en unik plattform som samlar allt detta och som verkligen andas framtid. Jag ser en enorm potential för hur vi kan ta hela idrottsrörelsen närmare utövaren, underlätta verksamheten för arrangörer, klubbar och föreningar men faktiskt också bidra till att aktivera människor världen över, säger Daniel Tynell om varför han investerar i Race.se.

Trots att pandemin satt djupa spår i branschen för motionslopp har Race.se kunnat anpassa sig efter situationen genom att snabbt öppna upp plattformen för virtuella lopp. Bland annat kan plattformen stoltsera med att vara teknisk partner till de virtuella loppen Coronamilen, som är årets hittills största löplopp med nästan 9500 deltagare, och SkiErg-loppet i samarbete med skidprofilerna Erik Wickström och Niklas Bergh.

Bolaget kommer med kapitaltillskottet att fortsätta att bygga ut sin digitala plattform med fokus på att hjälpa lopparrangörer med den digitala kundresan och samtidigt lägga grunden till ett community för loppdeltagare.

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...