Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Julia Angelsiöö är klar för norska långloppslaget Team Parkettpartner Sjusøen och blir teamkompis med bland andra Sofie Elebro. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.
Julia Angelsiöö är klar för norska långloppslaget Team Parkettpartner Sjusøen och blir teamkompis med bland andra Sofie Elebro. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Julia Angelsiöö till Team Parkettpartner Sjusøen

Norska långloppslaget Team Parkettpartner Sjusøen presenterar idag sitt lag för säsongen 2020-2021.
Nya i laget är Julia Angelsiöö och norska åkarna Sivert Bergan och Kristine Fjeld.
Angelsiöö, som stod utan team sedan Team Serneke lagt ner, kan nu se fram emot en ny säsong i Visma Ski Classics.

Den 24-åriga uppländskan, som bor i Östersund, var fyra på Ski Classics ungdomstävling i vintras och trea säsong innan, stod utan team sedan Team Serneke lagts ner under våren.

– Det känns jätteroligt nu. Det har varit osäkert hur det skulle bli med satsningen under våren och försommaren. Skönt att det är klart med ett ny team, berättar Julia.

Hon hade fiskat runt lite bland de svenska teamen utan att få napp och var själv lite osäker på om hon skulle våga kontakta ett utländskt lag.

– Men sedan tänkte jag att jag ger det en chans och Team Parkettpartner Sjusøen visade att de var intresserade på direkten. Det blev snabba puckar och jag skrev på ett kontrakt i går, berättar Julia och fortsätter;

– Jag har inte träffat eller känner någon av de andra i laget förutom Sofie (Elebro) som också bor här i Östersund. Men allt känns bra.

Nu är det orange som gäller för Julia, här i mitten högst upp med Sofie Elebro till vänster och Kristine Fjeld till höger. FOTO: Team Parkettpartner Sjusøen.
Nu är det orange som gäller för Julia, här i mitten högst upp med Sofie Elebro till vänster och Kristine Fjeld till höger. FOTO: Team Parkettpartner Sjusøen.

När hon stod utan team efter två säsonger ute på Visma Ski Classics så var hon i valet och kvalet om det skulle bli fokus på svenska långlopp eller ett satsning mot kortare distanser.

– Efter att ha varit ute och tävlat på de stora långloppen i Europa så kändes det inte så motiverande att mest tävla på hemmaplan igen. Så nu känns det toppen att få komma ut på Ski Classics även kommande vinter.

Att det blir allt hårdare konkurrens bland tjejerna i Ski Classics är något som sporrar Julia.

– Nu ser jag fram emot vintern. Det är kul att det blir fler tjejer i teamen och vi kanske får se mer taktikkörning i tjejklungan i vinter, funderar hon.

Julias bästa placeringar i Ski Classics är 16:e på La Diagonela i vintras och 15:e på Kaiser Maximilian Lauf  2019. Julia blev också svensk mästare på rullskidor 2019.


Team Parkettpartner Sjusøen 2020-2021:

Sofie Elebro
Julia Angelsiöö
Kristine Fjeld
Simen Engebretsen Nordli
Vinjar Skogsholm
Runar Skaug Mathisen
Sivert Bergan
Kjetil Tyrom
Magnus Bleken

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...