Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Julia Angelsiöö är klar för norska långloppslaget Team Parkettpartner Sjusøen och blir teamkompis med bland andra Sofie Elebro. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.
Julia Angelsiöö är klar för norska långloppslaget Team Parkettpartner Sjusøen och blir teamkompis med bland andra Sofie Elebro. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Julia Angelsiöö till Team Parkettpartner Sjusøen

Norska långloppslaget Team Parkettpartner Sjusøen presenterar idag sitt lag för säsongen 2020-2021.
Nya i laget är Julia Angelsiöö och norska åkarna Sivert Bergan och Kristine Fjeld.
Angelsiöö, som stod utan team sedan Team Serneke lagt ner, kan nu se fram emot en ny säsong i Visma Ski Classics.

Den 24-åriga uppländskan, som bor i Östersund, var fyra på Ski Classics ungdomstävling i vintras och trea säsong innan, stod utan team sedan Team Serneke lagts ner under våren.

– Det känns jätteroligt nu. Det har varit osäkert hur det skulle bli med satsningen under våren och försommaren. Skönt att det är klart med ett ny team, berättar Julia.

Hon hade fiskat runt lite bland de svenska teamen utan att få napp och var själv lite osäker på om hon skulle våga kontakta ett utländskt lag.

– Men sedan tänkte jag att jag ger det en chans och Team Parkettpartner Sjusøen visade att de var intresserade på direkten. Det blev snabba puckar och jag skrev på ett kontrakt i går, berättar Julia och fortsätter;

– Jag har inte träffat eller känner någon av de andra i laget förutom Sofie (Elebro) som också bor här i Östersund. Men allt känns bra.

Nu är det orange som gäller för Julia, här i mitten högst upp med Sofie Elebro till vänster och Kristine Fjeld till höger. FOTO: Team Parkettpartner Sjusøen.
Nu är det orange som gäller för Julia, här i mitten högst upp med Sofie Elebro till vänster och Kristine Fjeld till höger. FOTO: Team Parkettpartner Sjusøen.

När hon stod utan team efter två säsonger ute på Visma Ski Classics så var hon i valet och kvalet om det skulle bli fokus på svenska långlopp eller ett satsning mot kortare distanser.

– Efter att ha varit ute och tävlat på de stora långloppen i Europa så kändes det inte så motiverande att mest tävla på hemmaplan igen. Så nu känns det toppen att få komma ut på Ski Classics även kommande vinter.

Att det blir allt hårdare konkurrens bland tjejerna i Ski Classics är något som sporrar Julia.

– Nu ser jag fram emot vintern. Det är kul att det blir fler tjejer i teamen och vi kanske får se mer taktikkörning i tjejklungan i vinter, funderar hon.

Julias bästa placeringar i Ski Classics är 16:e på La Diagonela i vintras och 15:e på Kaiser Maximilian Lauf  2019. Julia blev också svensk mästare på rullskidor 2019.


Team Parkettpartner Sjusøen 2020-2021:

Sofie Elebro
Julia Angelsiöö
Kristine Fjeld
Simen Engebretsen Nordli
Vinjar Skogsholm
Runar Skaug Mathisen
Sivert Bergan
Kjetil Tyrom
Magnus Bleken

Siste nyheter

Nu är åter 16-17 januari datumen som gäller för vinterns världscup i Ulricehamn. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nytt datum för World Cup i Ulricehamn

Till vintern väntas en sprinthelg när världscupen kommer till Lassalyckan och Ulricehamn. Nu har tävlingarna återgått till sitt ursprungliga datum, 16–17 januari 2021, för att inte krocka med SM-veck...
Det blir individuell start på rullskid-SM i Lidköping den 9 augusti. FOTO: Lidköpings VSK.

Individuell start på rullskid-SM i Lidköping

Efter önskemål från arrangerande Lidköpings VSK så har Svenska skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor beslutat att ändra SM-tävlingen i Lidköping 9 augusti från masstart till individuell start.