Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligare på juniorsidan och förstärker med Nils Bergström och Ludvig Berg.

Truls Gisselman blev svensk mästare i det enda loppet som kunde genomföras i vintras innan Coronastängningen av idrotten. Albin Blomberg och Benjamin Terent är några andra duktiga åkare i klubben. Förra säsongen anslöt Birk Blomquist (Funäsdalen) och Joel Erntsson (Finspång) till Rehns BK, och bägge har utvecklats starkt. Nu ansluter ytterligare två av Sveriges mest spännande juniorer till klubben:

Nils Bergström (Domnarvet) tog medalj på JSM förra året och var bäste svensk på ungdomslandskampen i Falun.

Ludvig Berg (Granbergsdal) dominerade ungdomsklassen för två säsonger sedan och tog som förstaårsjunior ytterligare ett stort kliv i vintras med pallplaceringar i juniorcupen.

Nils och Ludvig väljer att fortsätta sin satsning mot senioreliten i Rehns BK.
– Rehns BK har en inspirerande miljö med starka juniorer som vill utvecklas, och har en bra organisation som lockar mig, säger Nils Bergström.

– Vi är väldigt laddade för den kommande säsongen och glada att vår satsning attraherar flera av Sveriges bästa juniorer att utvecklas tillsammans med åkarna hemifrån Bollnäs, säger Magnus Gisselman som är klubbens sportansvarige.

Klubben hade ett mycket starkt lag i vintras, men i och med nedstängningen av idrotten fick inte åkarna chansen i någon stafett i junior SM. Kommande säsong är målsättningen hög och Rehns BK vill definitivt vara med och slåss om medaljerna i kommande mästerskap.

Rehns BK har på några år utvecklats från en liten skidklubb till en av Sveriges starkaste juniorklubbar. Många duktiga ledare driver verksamheten och några eldsjälar gör oerhört mycket. Magnus Gisselman (produktutvecklare Twin Rill) driver ett starkt vallateam tillsammans med Ulf Olsson. Det har gett klubbens aktiva bra skidor under den gångna vintern. I den nya verkligheten med fluorförbud och stor osäkerhet vad som gäller inför vintern, driver klubbens vallningsteam arbetet i framkant av utvecklingen på ett professionellt sätt. Andra framgångsfaktorer är samarbete med övriga hälsingeklubbar, speciellt vallasamarbetet med Hudiksvall.

Siste nyheter

Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...
Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...