Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.
Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna på plats.

I slutet av augusti kommer längdlandslaget samlas nere i Trollhättan för läger. I samband med lägret så åker landslagsåkarna två tävlingslopp på rullskidor:  Först ett lopp med intervallstart i klassisk stil torsdagen den 27 augusti där damerna åker 10 km och herrarna 15 km. Sedan en backsprint över 1,2 km fredagen den 28 augusti. Loppen, med Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Calle Halfvarsson. Viktor Thorn och de andra landslagsåkarna kommer att sändas i SVT1.

– Vi är glada att kunna visa flera av de största svenska längdstjärnorna i ett genrep inför säsongen, säger SVT Sports projektchef Max Bursell till SVT sport.

Alliansloppet Action Week blir som mycket annat inte som vanligt i år. I vanliga fall blandas elit och motionärer, men i år blir tävlingarna i augusti enbart för den svenska skideliten. Motionärer får vänta till oktober, då man hoppas kunna genomföra Alliansloppet, som är seedningsgrundande för Vasaloppet.

Träningslägret och tävlingarna kommer att organiseras i enlighet med gällande restriktioner från Folkhälsomyndigheten för att garantera säkerheten både för åkare, ledare och funktionärer, samt för att inte riskera en ökad smittspridning. Därför kommer tävlingarna att köras utan publik men som sagt livesändas i SVT 1. Antalet tävlande och ledare kommer också att begränsas till maximalt 50 personer.

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...