Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

För långloppslaget Team Nordic Athlete väntar ett virtuellt läger kommande vecka. FOTO: Team Nordic Athlete.

För långloppslaget Team Nordic Athlete väntar ett virtuellt läger kommande vecka. FOTO: Team Nordic Athlete.

Team Nordic Athlete kör virtuellt läger

Olika team, klubbar och landslag står inför olika utmaningar när man ska genomföra träningsläger i dessa tider.
För långloppslaget Team Nordic Athlete, med åkare från Finland, Sverige och Norge, innebär det att man istället före ett planerat läger på Idre Fjäll kommande vecka istället kör ett virtuellt läger där åkarna tränar på hemmaplan men efter en gemensam plan.

Team Nordic Athlete består av de finska åkarna Niko Koskela, Viktor Mäenpää, Hans Mäenpää och Hannes Mäenpää från det gamla laget Team Mäenpää. I lagets nya konstellation under namnet Team Nordic Athlete har man, som vi berättat om förut, värvat norskt och svenkt: Morten Eide Pedersen, Linn Sömskar och Hedda Bångman.

– Vi hade planerat för ett läger där vi skulle fortsätta utvecklas och utbyta erfarenheter med varandra. Vi ser det dock som en självklarhet att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer i Sverige och motsvarande myndigheter i Norge samt Finland och göra det vi kan för att minska risken för smittspridning, säger Espen Traeldal, sportchef i Team Nordic Athlete.

– Vi beslutade oss för att ändra upplägget denna gång och istället ha ett virtuellt läger. Varje åkare kommer att träna på hemmaplan men enligt en gemensam plan. Intresserade kan följa hut träningen fortskrider via sociala medier under hashtaggen #teamnordicathlete, fortsätter Traeldal.

För alla åkare utom Hedda Bångman flyter träningen på bra.

– Hedda har en överansträngning i en fot och får hålla tillbaka träningen någon vecka till. Alla andra är friska och krya, berättar Traeldal.

Att det nya laget tog en fin andraplats bakom Team Koteng men före Team Ragde Eiendom på 12-timmarsstafetten Blink Team Classic satt förstås fint. I laget då åkte Morten Eide Pedersen, Linn Sömskar och Viktor Mäenpää.

Nu tränar man alltså vidare var och en för sig mot kommande säsong elva av Visma Ski Classics och vill inspirera andra med sin satsning.

– Vi tycker att det i dessa tider är lika viktigt, om inte än viktigare, att fortsätta träna och motivera andra att leva hälsosamt och jobba med kroppen för att klara de påfrestningar vi ställs inför, avslutar Espen Traeldal.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson menar att FIS blundar för problemen kopplade till coronapandemin. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.

Längdåkningen gör fel menar Samuelsson

Världscupen i skidskytte och längdåkning startar båda sista helgen i november i Finland. Sedan ska längdåkarna till tre ytterligare länder före jul. Skidskyttarna gör bara en anhalt till, i Österrike ...