Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

I fjol vann Lina Korsgren nio mil långa Klarälvsloppet. Nu får hon inte chansen att försvara segern då loppet ställts in. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

I fjol vann Lina Korsgren nio mil långa Klarälvsloppet. Nu får hon inte chansen att försvara segern då loppet ställts in. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

Klarälvsloppet är inställt

Idag meddelar Klarälvsloppet på sin hemsida att man ställer in 2020 års arrangemang på grund av rådande restriktioner om folksamlingar på max 50 personer.
Rullskidloppet
Rollerski 90K skulle varit seedningsgrundande till Vasaloppet och är också ett lopp i Visma Ski Classics Challenger-serien.

Så här förklarar Klarälvsloppet beslutet att ställa in arrangemanget på sin hemsida:

”Världens pandemisituation utvecklade sig tyvärr inte under sommaren på det sätt vi som arrangör hade hoppats på vilket medfört att de restriktioner vi lyder under inte ändrats.

Klarälvsloppet som arrangemang styrs av riktlinjer från Svenska Skidförbundet, Svenska Cykelförbundet och Svenska Friidrottsförbundet. Arrangemanget söker även tillstånd via Länsstyrelsen.

Att genomföra ett motionslopp med den volym deltagare som Klarälvsloppet samlar är så klart inte gynnsamt utifrån den smittspridningsrisk som skapas och direktivet med folksamlingar på max 50 personer reglerar förutsättningarna för detta.

Att genomföra enbart ett elitlopp medför också stora svårigheter med delvis stängda landsgränser samtidigt som evenemangets ekonomi påverkas kraftigt utan intäkter från anmälningsavgifter.

Därför finns det i dagsläget inga möjligheter att genomföra Klarälvsloppet 2020. Vi siktar istället på att komma tillbaks med ett fantastiskt evenemang 2021 där världen förhoppningsvis tagit sig igenom coronapandemin och börjat fungera mer normalt igen.

Hantering av anmälningsavgifter
Anmälda deltagare kommer under de kommande dagarna få ett mail där valet är att flytta sin anmälan till kommande år eller få hela summan återbetald.”

Senaste nyheterna

Charlotte Kalla och de andra landslagsåkarna tränar på snö i Vålådalen i en och en halv vecka. FOTO: Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget tillsammans på första snölägret

Samtidigt som de första snöflingorna faller på flera ställen i Sverige åker längdlandslaget på sitt första läger på snö. Landslaget kommer att träna på sparad konstsnö från förra vintern i en och halv...