Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

I fjol vann Lina Korsgren nio mil långa Klarälvsloppet. Nu får hon inte chansen att försvara segern då loppet ställts in. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

I fjol vann Lina Korsgren nio mil långa Klarälvsloppet. Nu får hon inte chansen att försvara segern då loppet ställts in. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

Klarälvsloppet är inställt

Idag meddelar Klarälvsloppet på sin hemsida att man ställer in 2020 års arrangemang på grund av rådande restriktioner om folksamlingar på max 50 personer.
Rullskidloppet
Rollerski 90K skulle varit seedningsgrundande till Vasaloppet och är också ett lopp i Visma Ski Classics Challenger-serien.

Så här förklarar Klarälvsloppet beslutet att ställa in arrangemanget på sin hemsida:

”Världens pandemisituation utvecklade sig tyvärr inte under sommaren på det sätt vi som arrangör hade hoppats på vilket medfört att de restriktioner vi lyder under inte ändrats.

Klarälvsloppet som arrangemang styrs av riktlinjer från Svenska Skidförbundet, Svenska Cykelförbundet och Svenska Friidrottsförbundet. Arrangemanget söker även tillstånd via Länsstyrelsen.

Att genomföra ett motionslopp med den volym deltagare som Klarälvsloppet samlar är så klart inte gynnsamt utifrån den smittspridningsrisk som skapas och direktivet med folksamlingar på max 50 personer reglerar förutsättningarna för detta.

Att genomföra enbart ett elitlopp medför också stora svårigheter med delvis stängda landsgränser samtidigt som evenemangets ekonomi påverkas kraftigt utan intäkter från anmälningsavgifter.

Därför finns det i dagsläget inga möjligheter att genomföra Klarälvsloppet 2020. Vi siktar istället på att komma tillbaks med ett fantastiskt evenemang 2021 där världen förhoppningsvis tagit sig igenom coronapandemin och börjat fungera mer normalt igen.

Hantering av anmälningsavgifter
Anmälda deltagare kommer under de kommande dagarna få ett mail där valet är att flytta sin anmälan till kommande år eller få hela summan återbetald.”

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...