Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Stina Nilsson kan inte träna med stavar på sex veckor efter en mindre fraktur på en armbåge. FOTO: Per Danielsson.
Stina Nilsson kan inte träna med stavar på sex veckor efter en mindre fraktur på en armbåge. FOTO: Per Danielsson.

Fraktur på armbågen för Stina Nilsson – efter krasch på rullskidor

Under ett träningspass i Östersund var olyckan framme för Stina Nilsson. Hon föll i en utförsbacke och landade på armbågen.
– Stina har en mindre fraktur vid armbågen som behandlas med avlastning. Jag känner mig trygg i den expertishjälp Stina får i Östersund och det finns mycket goda förhoppningar på att läkningen kommer gå bra, säger landslagsläkaren Lykke Tamm.

Träningsmässigt blir det nu alternativträning för Stina då hon inte kan belasta armbågen och träna med två stavar på sex veckor.

– Det är inga problem att genomföra träning men vi får vara lite kreativa och hitta lösningar så Stina kan träna men samtidigt läka på bästa sätt. Jag har redan anpassat hennes träningsplan och hon är snart igång med alternativ träning. Stina kommer jobba tätt med Marcus Bystedt vår fysioterapeut för rätt stöd, säger huvudtränaren för skidskyttelandslaget, Johannes Lukas. 

Nu blir det förstås ingen start för Stina vid nästa veckas SM i Rullskidskytte i Dala Järna.

– Det är tråkigt för Stina att missa ett värdefullt tillfälle att träna på sina tävlingsrutiner men vi ser framåt och kommer göra allt för att Stina kommer vara väl förberedd till Sverigepremiären på Idre Fjäll 14-15 november, säger sportchefen Anna Maria Uusitalo. 

Stina säger så här om det som hänt: 
– Det känns givetvis väldigt tråkigt att kraschen resulterade i en fraktur, men jag känner mig samtidigt otroligt tacksam att jag har ett så bra team runt mig. Jag ska inte glömma bort att det är en fraktur, men jag känner mig redan mycket bättre och tror på snabb läkning. Visst har jag sagt att jag har ett exemplariskt bra läkkött? 

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...