Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Topptrion på NybroRullen 2019. Fr.v. tvåan Johan Kanto, Göteborgs SK, ettan Simon Magnusson, OK Stigen och trean Fredrik Ousbäck, IFK Skövde SK. FOTO: NybroRullen.
Topptrion på NybroRullen 2019. Fr.v. tvåan Johan Kanto, Göteborgs SK, ettan Simon Magnusson, OK Stigen och trean Fredrik Ousbäck, IFK Skövde SK. FOTO: NybroRullen.

NybroRullen genomförs under Coronaanpassade former

NybroRullen arrangeras den 13 september. Som vanligt gäller loppet för seedning till Vasaloppet men årets tävling genomförs med tre olika startgrupper.
– Eftersom många tävlingar valt att ställa in har intresset varit ovanligt stort och loppet är fulltecknat, med 150 anmälda, redan tre veckor innan start, berättar tävlingsledaren Lasse Ericsson.

Tävlingsledare Ericsson har tvingats tänka till för att kunna genomföra loppet under Coronaanpassade former. Starten kommer att ske i tre grupper med 50 deltagare i varje och tävlingarna kommer att pågå mellan 10.00 och 18.30.

Åkarna uppmanas ha med sig egen dricka eftersom det inte kommer att finnas några vätskestationer längs banan. Även detta för att minska risken för smittspridning.

– Det känns extra viktigt att genomföra loppet i år när så många andra lopp ställs in. Dessutom hade vi en usel vinter utan snö i stora delar av södra Sverige, så suget efter att få tävla är extra stort i år, säger Lasse Ericsson.

Startfältet ser starkt ut och även prisbordet håller högsta klass. Bland annat lottas det ut en paketresa till La Diagonela i Schweiz, ett lopp som ingår i Visma Ski Classics.

– Vi ser fram emot en underbar dag i Nybro, avslutar Lasse.

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...