Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Topptrion på NybroRullen 2019. Fr.v. tvåan Johan Kanto, Göteborgs SK, ettan Simon Magnusson, OK Stigen och trean Fredrik Ousbäck, IFK Skövde SK. FOTO: NybroRullen.

Topptrion på NybroRullen 2019. Fr.v. tvåan Johan Kanto, Göteborgs SK, ettan Simon Magnusson, OK Stigen och trean Fredrik Ousbäck, IFK Skövde SK. FOTO: NybroRullen.

NybroRullen genomförs under Coronaanpassade former

NybroRullen arrangeras den 13 september. Som vanligt gäller loppet för seedning till Vasaloppet men årets tävling genomförs med tre olika startgrupper.
– Eftersom många tävlingar valt att ställa in har intresset varit ovanligt stort och loppet är fulltecknat, med 150 anmälda, redan tre veckor innan start, berättar tävlingsledaren Lasse Ericsson.

Tävlingsledare Ericsson har tvingats tänka till för att kunna genomföra loppet under Coronaanpassade former. Starten kommer att ske i tre grupper med 50 deltagare i varje och tävlingarna kommer att pågå mellan 10.00 och 18.30.

Åkarna uppmanas ha med sig egen dricka eftersom det inte kommer att finnas några vätskestationer längs banan. Även detta för att minska risken för smittspridning.

– Det känns extra viktigt att genomföra loppet i år när så många andra lopp ställs in. Dessutom hade vi en usel vinter utan snö i stora delar av södra Sverige, så suget efter att få tävla är extra stort i år, säger Lasse Ericsson.

Startfältet ser starkt ut och även prisbordet håller högsta klass. Bland annat lottas det ut en paketresa till La Diagonela i Schweiz, ett lopp som ingår i Visma Ski Classics.

– Vi ser fram emot en underbar dag i Nybro, avslutar Lasse.

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...