Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Markus Leijon, en gång nia på Vasaloppet, är ny verksamhetschef på Sportevent Gällivare. FOTO: Sportevent Gällivare.

Markus Leijon, en gång nia på Vasaloppet, är ny verksamhetschef på Sportevent Gällivare. FOTO: Sportevent Gällivare.

Markus Leijon ny verksamhetschef på Sportevent Gällivare

Sportevent Gällivare har tillsatt en ny verksamhetschef efter Stefan Nieminen. Ny i rollen är före elitåkaren i IFK Mora SK, Markus Leijon.
Markus, nia på Vasaloppet 2008, bor numera i Gällivare och får till exempel ansvar för kommande vinters arrangemang; JSM, Volkswagen Cup-avslutningen och Dundret Runt.

– Efter att Stefan Nieminen lämnade uppdraget som verksamhetschef på vårkanten har vi tagit god tid på oss att finna det vi tror är rätt person för uppdraget. Det känns därför riktigt roligt att kunna presentera Markus Leijon som ny verksamhetschef. Stefan kommer finnas kvar hos oss ett tag framöver och avsluta några påbörjade uppdrag och som ett stöd till Markus under hösten, säger Leif Johansson styrelseordförande, Sportevent i Gällivare.

– Markus, som nu är bosatt i Gällivare, är en person som vuxit upp med skidorna på fötterna några meter från Vasaloppsspåret och under ett decennium själv också haft en elitsatsning. Där han visat på fina framgångar med bland annat en nionde plats i Vasaloppet.  Med mycket egna erfarenheter både från startlinjen och i engagemang vid sidan av får vi mycket kunskap och erfarenhet in i Sportevent. Markus är också en person som redan nu i tidigt skede väckt spännande nya idéer kring våra arrangemang, idéer som vi säkerligen kommer få ta del av på ett eller annat vis framöver, säger Leif Johansson vidare.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson menar att FIS blundar för problemen kopplade till coronapandemin. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.

Längdåkningen gör fel menar Samuelsson

Världscupen i skidskytte och längdåkning startar båda sista helgen i november i Finland. Sedan ska längdåkarna till tre ytterligare länder före jul. Skidskyttarna gör bara en anhalt till, i Österrike ...