Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

6 september är det dags för Höstrullen i Borås som i år gäller som Götalandsmästerskap. FOTO: Hestra IF.
6 september är det dags för Höstrullen i Borås som i år gäller som Götalandsmästerskap. FOTO: Hestra IF.

Snart dags för Höstrullen – i år med Götalandsmästerskap

Hösten är på intåg och då är det som vanligt dags för Höstrullen i Borås.
– 6 september kör vi tävlingar hela dagen. På förmiddagen vår rullskidtävling Höstrullen som gäller som Götalandsmästerskap och på eftermiddagen kör vi rullskidskyttetävlingen Höstrulleträffen, berättar Toivo Pentonen från arrangerande Hestra IF.

Båda tävlingarna genomförs med samma tävlingscentrum på Viareds industriområden i Borås.

– GM/Höstrullen körs på samma bana som rullskid-SM genomfördes 2017, alltså en välkänd och mycket uppskattad tävlingsbana. På eftermiddagen samma dag kör vi för andra året en rullskidskyttetävling och skjutning med luftvapen på 10 meters avstånd, informerar Toivo Pentonen.

Med anledning av den pågående Coronapandemin och de restriktioner som för närvarande gäller avseende antal deltagare på max 50 personer så blir det förstås en del anpassningar av arrangemanget så att tävlingen kan genomföras i enlighet med reglerna om offentlig tillställning.

– Vi kommer att dela upp klasserna i två startgrupper och begränsa deltagarantalet till max 50 personer per startgrupp. Respektive startgrupp kör färdigt sin sträcka innan nästa startgrupp startar, säger Pentonen.

Länkar till inbjudan:

Höstrullen

Höstrulleträffen

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...