Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nu har äntligen Linn Svahn fått ta emot sina pris för totalsegern i sprintvärldscupen i vintras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu har äntligen Linn Svahn fått ta emot sina pris för totalsegern i sprintvärldscupen i vintras.

Äntligen har Linn Svahn fått sitt pris för den totala sprintcupen

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge… Till slut har priserna för den totala sprintvärldscupen i längdskidor hamnat i Sverige. Under onsdagskvällen kunde Linn och Jonna äntligen ta del av sina troféer och medaljer.

I samband med landslagets läger och rullskidtävlingar i Trollhättan överraskades Linn och Jonna av sina lagkamrater. Eftersom den riktiga överlämningen av pokalerna aldrig blev av, i och med att säsongen avbröts hastigt i våras, fick Moa Lundgren, Johanna Hagström och Johan Häggström ordna en egen överraskningsceremoni för sprintdrottningarna, dagen innan sommarpremiären.

– Jag längtade efter den väldigt mycket i början men nu hade jag nästan glömt bort att den fanns för nu har man ju siktat in sig på nya mål. Men det känns bra att hålla i den nu, sa Linn efter överlämningen.

I sitt tack-tal inför hennes lagkamrater sa hon också att nästa år ska vi ta hem ännu fler medaljer.

– Då riktiga medaljer. Alltså VM-medaljer.

Idag och imorgon tävlar Linn och Jonna tillsammans med övriga i landslaget. Tävlingarna sänds i SVT 1 och på SVT play

Program:

Torsdag: 15 & 10 km klassiskt, individuell start
Herrar: 15:00-16:10
Damer: 16:15-17:30

Fredag: sprint, fristil
Prolog: 14:30-15:15.
Finaler 15:45-17:30

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...