Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Leo Johansson tog segern på 15 kilometer klassiskt vid Alliansloppet Action Week under onsdagseftermiddagen. FOTO: Från SVT:s sändning.
Leo Johansson tog segern på 15 kilometer klassiskt vid Alliansloppet Action Week under onsdagseftermiddagen. FOTO: Från SVT:s sändning.

Leo Johansson fem tiondelar före William Poromaa i Trollhättan

Det blev en tight sekundstrid i herrklassen på 15 kilometer klassiskt vid Alliansloppet Action Week.
Falun Borlänges smålänning Leo Johansson vann med ynka fem tiondelar före Åsarnas William Poromaa. Trean Oskar Svensson, också han från Falun Borlänge, var endast åtta tiondelar bakom Leo.
– Det här var ett bra kvitto men det här går inte att jämföra med en tävling på snö. Nu gäller det att göra jobbet i höst och hoppas på en bra vinter, sa Leo i segerintervjun i SVT.

De var de yngre landslagskillarna som visade framfötterna idag med 21-årige Leo Johansson före 19-årige William Poromaa och 24-årige Oskar Svensson.

Leo gick ut med startnummer 3 och fick en del draghjälp när han kom tillsammans med Calle Halfvarsson vid första varvningen.

– Jag visste ju att jag skulle kunna få ryggar så jag bara körde på rätt hårt de två första varven sedan kom Calle. Jag kunde ligga med honom i tre varv innan han trillade. Jag låg bakom honom då, jag tror han fick en innerskida i en kurva, berättade Johansson och fortsatte;

– Sedan fick jag göra jobbet själv men fick också en del hjälp av Olle Jonsson.

– Det här var ett bra kvitto men det här går inte att jämföra med en tävling på snö. Nu gäller det att göra jobbet i höst och hoppas på en bra vinter.

Willliam Poromaa gav allt i backen upp mot målet men fick ge sig med fem tiondelar i kampen om segern.

– Det tog ut sin rätt att åka sju varv med hög fart på platten. Min taktik var att ta det coolt i första backen och sedan hitta ett bra flyt och öka mer och mer hela tiden. Jag är relativt nöjd med de jag fick till. Jag kunde öka farten lite på slutet även om man är ovan att tävla, sa William i intervju med SVT.

Oskar Svensson fick nöja sig med tredjeplatsen åtta tiondelar efter sin klubbkompis Leo.

– Det var tufft med jag hade egentligen ett bra lopp där jag åkte med Johan Häggström en stor del och vi hjälptes åt hela tiden, berättade Oskar.

Johan Häggström, Piteå elit blev fyra 11,2 sekunder från segraren. Jens Burman, Åsarna, var 13,4 sekunder efter som femma och hans klubbkompis Marcus Ruus slutade sexa 23,4 sekunder efter vinnaren.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...