Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Johanna Hagström var starkast på rullskidsprinten i Trollhättan och vann närmast före Moa Lundgren. FOTO: Från SVT:s sändning.

Johanna Hagström var starkast på rullskidsprinten i Trollhättan och vann närmast före Moa Lundgren. FOTO: Från SVT:s sändning.

Johanna Hagström sprintvinnare i Trollhättan

Ulricehamns IF:s Johanna Hagström visade fin form när hon vann sprintfinalen vid Alliansloppet Action Week under fredagseftermiddagen.
Johanna vann 1,3 sekunder före Moa Lundgren, IFK Umeå.
– Jag kände mig starkare och starkare för varje heat, sa Johanna när hon intervjuades av SVT.

Johanna Hagström var femma i prologen och tvåa i både kvart och semi. I finalen var dock falköpingstjejen som tävlar för Ulricehamn starkast.

– I prologen var jag stum sedan i går. Sedan blev det bättre och bättre och jag tycker jag hade en bra taktik och plan genom alla heat. Jag försökte att inte stressa utan åka stort och avslappnat, berättade 22-åringen.

Finalen var jämn och hård och Hagström och Moa Lundgren krokade snudd på i varandra på väg in i backen upp mot målet. Hagström fick sedan fritt spår och åkte mycket starkt och gick ifrån på slutet. Hon tog segern en 1,3 sekunder före Lundgren. Emma Ribom, Piteå elit, tog tredjeplatsen tre tiondelar efter Lundgren och Linn Sömskar, IFK Umeå, var 5,6 sekunder efter som fyra.

Gårdagens segrare Linn Svahn åkte ut i semifinalen där hon blev trea efter Ribom och Hagström. I den andra semifinalen var junioren Moa Hansson, Landsbro, mycket nära att gå till final trots att hon toachade Sömskar och tappade balansen för någon sekund in i upploppsbacken. Trots det var hon bara någon centimeter från att ta Sömskar i spurten. Jonna Sundling blev fyra i den semifinalen.

Resultt final

1) Johanna Hagström, Ulricehamn, 3.21,0
2) Moa Lundgren, IFK Umeå , +1,3
3) Emma Ribom, Piteå, 1,6
4) Linn Sömskar, IFK Umeå, 5,6

Resultatat finns här.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.