Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Oskar Svensson precis före Marcus Grate över mållinjen. FOTO: Från SVT:s sändning.

Oskar Svensson precis före Marcus Grate över mållinjen. FOTO: Från SVT:s sändning.

Oskar Svensson tätt före Marcus Grate

Oskar Svensson, Falun Borlänge, stod emot IFK Umeås Marcus Grates vassa finish och vann backsprinten i Trollhättan under Alliansloppet Action Week.
– Jag kände mig stark idag, sa Svensson i intervju med SVT.

Oskar Svensson var elva i prologen men sedan korsade han mållinjen först i såväl kvart, semi som final.

– Jag var lite seg i prologen men sedan blev det bättre och bättre. I heaten kändes det riktigt bra. Det känns som jag ligger rätt i träningen, berättade Svensson.

Finalen började mycket avvaktande, delvis kanske beroende på att regnet tilltog. Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, satsade hårt i backen upp mot målet men fick ge sig mot Oskar Svensson och även Marcus Grate som avslutade mycket vasst och sånär nådde Svensson. Fyra i finalen blev Trillevallens Olle Jonsson. Jonsson som slog ut Piteå elits Johan Häggström i semifinalen med en tånagel.

Resultat final

1) Oskar Svensson, Falun-Borlänge, 3.01,8
2) Marcus Grate, IFK Umeå, +0,1
3) Calle Halfvarsson, Sågmyra, +2,0
4) Olof Jonsson,Trillevallen , 4,4

Resultatlista finns här.

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...