Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Idag hade Hanna Öberg koll på skjutvallen och tog guld rullskidskytte-SM i Dala-Järna. FOTO: Från SVT:s sändning fredag.

Idag hade Hanna Öberg koll på skjutvallen och tog guld rullskidskytte-SM i Dala-Järna. FOTO: Från SVT:s sändning fredag.

Revansch och guld för Öberg – nytt guld till Samuelsson

Efter tolfteplatsen på rullskidskytte-SM i går så var Hanna Öberg idag tillbaka som vinnare på distansloppet. Öberg satte 19 av 20 skott och vann halvminuten före gårdagens segrare Linn Persson.
– Jag fick lite revansch i dag så det känns bra, sa Hanna till TT.
I herrklassen vann Sebastian Samuelsson ett nytt guld.

I går på sprinten hade Hanna Öberg fyra bom i liggande och en i stående och gick inte att känna igen.

– Vi kollade lite på bössan i går efter tävlingen och gjorde en liten förändring så att det skulle kännas lite bättre i dag. Men jag hade en riktigt dålig inskjutning i dag faktiskt, jag fick skjuta jättemycket innan jag kände mig nöjd och var inte jättesäker inför start, berättade Öberg för TT.

Trots det blev det bara en bom idag och seger med halvminuten för Linn Persson som också bommade ett skott. Bronset tog Johanna Skottheim efter två bommar.

Desto säkrare var hon under tävlingen. Med en bom och snabb åktid var hon 30 sekunder före Linn Persson, som också hade en bom, i mål. Trea blev Johanna Skottheim med två bom.

Sebastian Samuelsson vann precis som i går. I går sköt han fullt, idag blev det två bom i liggande. Jesper Nelin tog silver och Torstein Stenersen brons.

– Jag hade en kant ut i första serien och i den andra liggserien hade jag lite för bråttom iväg. Men stående känns bra, jag har 95 procent eller något på hela helgen och det är fantastiskt bra. Det känns som att det är mer skicklighet än tur nu, sa Samuelsson till TT.

Resultat damer

Resultat herrar

Senaste nyheterna

Charlotte Kalla och de andra landslagsåkarna tränar på snö i Vålådalen i en och en halv vecka. FOTO: Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget tillsammans på första snölägret

Samtidigt som de första snöflingorna faller på flera ställen i Sverige åker längdlandslaget på sitt första läger på snö. Landslaget kommer att träna på sparad konstsnö från förra vintern i en och halv...