Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Idag hade Hanna Öberg koll på skjutvallen och tog guld rullskidskytte-SM i Dala-Järna. FOTO: Från SVT:s sändning fredag.

Idag hade Hanna Öberg koll på skjutvallen och tog guld rullskidskytte-SM i Dala-Järna. FOTO: Från SVT:s sändning fredag.

Revansch och guld för Öberg – nytt guld till Samuelsson

Efter tolfteplatsen på rullskidskytte-SM i går så var Hanna Öberg idag tillbaka som vinnare på distansloppet. Öberg satte 19 av 20 skott och vann halvminuten före gårdagens segrare Linn Persson.
– Jag fick lite revansch i dag så det känns bra, sa Hanna till TT.
I herrklassen vann Sebastian Samuelsson ett nytt guld.

I går på sprinten hade Hanna Öberg fyra bom i liggande och en i stående och gick inte att känna igen.

– Vi kollade lite på bössan i går efter tävlingen och gjorde en liten förändring så att det skulle kännas lite bättre i dag. Men jag hade en riktigt dålig inskjutning i dag faktiskt, jag fick skjuta jättemycket innan jag kände mig nöjd och var inte jättesäker inför start, berättade Öberg för TT.

Trots det blev det bara en bom idag och seger med halvminuten för Linn Persson som också bommade ett skott. Bronset tog Johanna Skottheim efter två bommar.

Desto säkrare var hon under tävlingen. Med en bom och snabb åktid var hon 30 sekunder före Linn Persson, som också hade en bom, i mål. Trea blev Johanna Skottheim med två bom.

Sebastian Samuelsson vann precis som i går. I går sköt han fullt, idag blev det två bom i liggande. Jesper Nelin tog silver och Torstein Stenersen brons.

– Jag hade en kant ut i första serien och i den andra liggserien hade jag lite för bråttom iväg. Men stående känns bra, jag har 95 procent eller något på hela helgen och det är fantastiskt bra. Det känns som att det är mer skicklighet än tur nu, sa Samuelsson till TT.

Resultat damer

Resultat herrar

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...