Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Till vänster ser vi Rickard Fritjofsson, Nordic Jobs Worldwide:s VD. Till höger Mart Kevin Põlluste, åkare i nya långloppsteamet med samma namn. FOTO: Nordic Jobs Worldwide.

Till vänster ser vi Rickard Fritjofsson, Nordic Jobs Worldwide:s VD. Till höger Mart Kevin Põlluste, åkare i nya långloppsteamet med samma namn. FOTO: Nordic Jobs Worldwide.

Norskt företag med svensk VD startar estniskt långloppsteam

Det norska rekryteringsföretaget Nordic Jobs Worldwide med de svenska grundarna Rickard Fritjofsson och Björn Bernhardsson har valt att etablera sig i Estland. I samband med detta skapar man nu sitt eget Pro Team till Visma Ski Classics.
Estländaren Mart Kevin Põlluste, tidigare i norska Team Synfjell, blir deras första åkare och teamet har höga mål för framtiden.
– Jag har ett mål och det är att vi inom tre år ska vara i toppen i några av loppen och kanske till och med ha vunnit någon av dem. Ambitionen är att vara bäst i det vi gör, oavsett vad det är, säger Rickard Fritjofsson, Nordic Jobs Worldwide:s VD och grundare.

Pro Teamet kommer till en början främst att bestå av estländska åkare för att främja skidåkningen i Estland. Framöver kan det dock bli aktuellt med skidåkare från andra länder. Det nya teamet siktar på att vara en faktor högt upp i resultatlistorna.

Ambitionen inom tre år är att ha skidåkare i den absoluta toppen av Visma Ski Classics. Åkare som samtidigt är anställda i bolaget som internationella rekryterare. Möjligheten att kunna satsa på två karriärer samtidigt med ekonomisk trygghet är en av grundidéerna med teamet. Målsättningen är också att under samma period bli marknadsledande inom rekrytering lokalt i Estland.

Rickard Fritjofsson, som bott i Norge i elva år, kom i kontakt med längdåkning och långloppsåkare när jobbade för rekryteringsföretaget Xtra Personel samtidigt som det företaget var huvudsponsor för bröderna Auklands långloppslag.

– Jag kom då nära åkarna och teamet och såg hur bra det samarbetet var för företaget med intern stolthet och med inspiration till rörelse för de anställda. Det var också bra ur ett kundperspektiv med olika typer av aktiviteter som till exempel vallakurser.

Det här erfarenheterna hade Fritjofsson i bakfickan när man skulle etablera Nordic Jobs Worldwide i Estland. Han började söka i resultatlistorna från Visma Ski Classics och hittade endast en åkare från Estland, Mart Kevin Põlluste.

– Jag sökte upp honom på LinkedIn på vinst och förlust. Det visade sig vara en perfect match. Han har en master i internationell business och nu har vi anställt honom som rekryterare

– Jag tror att jag aldrig har varit så här motiverad till att göra något i mitt liv tidigare. Jag ser verkligen fram emot det här, både på det personliga planet och som skidåkare, säger Põlluste, som var 62:a på Vasaloppet i vintras, då i norksa Team Synfjells färger.

Mart Kevin Põlluste åkte för norska Team Synfjell förra vintern.Mart Kevin Põlluste åkte för norska Team Synfjell förra vintern.

Rickard Fritjofsson har själv ingen bakgrund som längdåkare. Däremot har han varit bandyspelare på hög nivå. Först i Sverige i flera klubbar där han slutade i Boltic som 26-åring, sedan nio år som spelande tränare i Norge där han blivit norsk mästare. Nu ska han bli en faktor i långloppsvärlden med Nordic Jobs Worldwide.

 

Nordic Jobs Worldwide med huvudkontor i Oslo är idag marknadsledande på internationell rekrytering av nordisktalande kompetens till 130 kunder i 28 länder över hela världen.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson menar att FIS blundar för problemen kopplade till coronapandemin. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.

Längdåkningen gör fel menar Samuelsson

Världscupen i skidskytte och längdåkning startar båda sista helgen i november i Finland. Sedan ska längdåkarna till tre ytterligare länder före jul. Skidskyttarna gör bara en anhalt till, i Österrike ...