Ett av världens mest utmanande skidlopp, Arctic Circle Race på Grönland, blir nu det hittills längsta loppet bland Visma Ski Classics Challengers. FOTO: David Trood.

Ett av världens mest utmanande skidlopp, Arctic Circle Race på Grönland, blir nu det hittills längsta loppet bland Visma Ski Classics Challengers. FOTO: David Trood.

Visma Ski Classics Challenger på Grönland

Arctic Circle Race på Grönland är känt som ett av världens mest utmanande skidlopp och blir nu det hittills längsta Visma Ski Classics Challengers-loppet med sina 160 kilometer. Loppet startar fredagen den 26 mars 2021.
– Det är ett äventyr bortom din fantasi, lovar Ane Storgaard Carlsen, kommunikationschef för Arctic Circle Race.

Det tre dagar långa skidloppet äger rum genom på den magnifika landsbygden på Grönland. Man åker 16 mil på tre dagar, ofta under ganska kalla förhållanden. På natten sover man som deltagare i små tält i den fantastiska naturen under norrskenet. När man som deltagare når lägret efter en etapp så lagar man sin mat själv - men erbjuds gratis massage varje dag.

Under dagarna så upplever man som deltagare traditionell grönländsk dans och musik, får smaka grönländska specialiteter som till exempel val.

Det är också möjligt att delta i en lätt version av Arctic Circle Race, vilket innebär att deltagarna ”bara” behöver åka 100 kilometer.

Läs mer om Arctic Circle Race här.

Här hittar du en lista över alla Visma Ski Classics Challengers.

Norrsken över den grönländska himlen. FOTO: Jesper Hansen.Norrsken över den grönländska himlen. FOTO: Jesper Hansen.

Senaste nyheterna

Charlotte Kalla och de andra landslagsåkarna tränar på snö i Vålådalen i en och en halv vecka. FOTO: Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget tillsammans på första snölägret

Samtidigt som de första snöflingorna faller på flera ställen i Sverige åker längdlandslaget på sitt första läger på snö. Landslaget kommer att träna på sparad konstsnö från förra vintern i en och halv...
Marcus Johansson bröt ett revben när han körde omkull på rullskidor för fyra veckor sedan. Det tänker han inte låta sig stoppas av i sin ambition att slåss om totalsegern i Visma Ski Classics. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Marcus ska slåss om totalsegern i Visma Ski Classics – trots brutet revben

Efter sex säsonger i Visma Ski Classics så fick västgöten Marcus ”Maccan” Johansson förra vintern ett riktigt stort genombrott.  Marcus var bästa icke norrman på sin sjätteplats när Visma Ski summera...
Landslagets vallachef Petter Myhlback och hans vallare har hittat snabba vallor utan fluor. Kanske kommer de till användning på tävlingar i vinter trots att fluorförbudet är framflyttat. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Inget fluorförbud i vinter – men landslagsåkarna kan ändå tävla fluorfritt

Nyligen kom beskedet från internationella skidförbundet, FIS, att man skjuter ett år på förbudet att använda fluorvalla på tävlingar. Trots detta kan det i vinter bli så att svenska landslagsåkare ko...