Världscuppremiären i finska Ruka, 27-29 november, kommer att ske utan publik. FOTO: Teemu Moisio/PTB-Creative.

Världscuppremiären i finska Ruka, 27-29 november, kommer att ske utan publik. FOTO: Teemu Moisio/PTB-Creative.

Världscuppremiären i Ruka genomförs utan publik

Starten på världscupen i längdåkning kommer att ske utan publik. Det kommer inte säljas biljetter till tävlingarna i Ruka, Finland 27-29 november. Beslutet fattades av den arrangerande klubben Kuusama Erä-Veikkos styrelse.
Beslutet är förstås taget för att arrangören vill minska risken för spridning av coronavirus.

– Vi vägde frågan väldigt noga i styrelsen och efter noggrant övervägande kom vi fram till den här lösningen, som vi tycker är den mest förnuftiga för både allmänheten och de tävlande. Beslutet är i linje med de diskussioner vi har haft med ministern för vetenskap och kultur Annika Saarikko och de kommentarer vi fått från henne, säger Matti Heikkilä, styrelseordförande i Kuusamo Erä-Veikko.

– Det faktum att vi kommer att kunna organisera evenemanget i år trots den exceptionella situationen är viktigt för Ruka Nordics i framtiden. Med andra ord, genom att organisera evenemanget nu utan publik, kommer vi förhoppningsvis att kunna bjuda på fina stunder de kommande åren för skidfansen i Ruka, fortsätter Heikkilä.

Förberedelserna för tävlingarna fortsätter så här långt enligt plan. Ett slutligt besked om tävlingarnas genomförande ska komma från internationella skidförbundet, FIS, under vecka 40.

Senaste nyheterna

Team Ramuddens Jenny Larsson och Ida Dahl är laddade för nya framgångar när Visma Ski Classics fortsätter på söndagen. FOTO: Team Ramudden Instagram.

Lavinrisk ändrar bana och starttider för Toblach-Cortina

Andra deltävlingen på Visma Ski Classics, Toblach-Cortina i Italien, flyttades från lördagen till i morgon söndag på grund av kraftigt snöfall i tävlingsområdet. Nu ändras också banan på grund av lavi...
Martin Ponsiluoma, bilden, och Sebastian Samuelsson är Sveriges hopp på herrarnas masstart i Antholz i morgon. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Startlistor skidskytte Antholz söndag – stafett damer, masstart herrar

I morgon är det stafett för damer och masstart för herrar vid skidskyttevärldscupen i Antholz-Anterselva i Italien. Damstafetten startar 12.45. Herrloppet startar 15.05.
Charlotte Kalla i samspråk med Therese Johaug efter lördagens lopp i Lahtis. I morgon åker Kalla första sträcka för Sverige och Johaug andra för Norge. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor världscupen Lahtis – stafetter söndag

På söndagen väntar stafetter vid världscupen i Lahtis. Damstafetten startar 09.30 och herrstafetten har start 10.40.