Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Marit Björgen gör en spännande comeback när hon möter Therese Johaug i ett backrace på rullskidor i kväll. FOTO: Børre E. Helgerud.

Marit Björgen gör en spännande comeback när hon möter Therese Johaug i ett backrace på rullskidor i kväll. FOTO: Børre E. Helgerud.

Björgen mot Johaug i tufft backrace

Marit Bjørgen gör comeback och tävlar mot Therese Johauag i ett 11,5 kilometers backrace på rullskidor på torsdagskvällen.
I herrklassen möter Team Ragde Eiendoms Andreas Nygaard och Petter Eliassen bland annat femmilsvärldsmästaren Hans Christer Holund. Lager 157 Ski Teams Marcus Johansson är också med och utmanar.

Team Ragde Eiendom har bjudit in till backloppet som heter; Ragde Challenge # Opp Tryvann. Banan är 11,5 km på en riktigt brant stigning strax utanför Oslo.

Både Bjørgen och Johaug är numera en del av Team Ragde Eiendom och det blir spännande att se Bjørgens status mot Johaug, som startar 30 sekunder bakom.

– Det är en utmanande bana men både Marit och Therese bor längs vägen upp och vet vad som väntar. Det här blir ju första gången på flera år som de tävlar mot varandra. Jag ser verkligen fram emot att se hur Marit kan prestera, säger Team Ragde Eiendoms teamchef Jörgen Aukland.

Totalt deltar cirka 20 elitåkare i tävlingen. Team Ragde Eiendoms Petter Eliassen, Andreas Nygaard, Anders Aukland och Joar Thele kommer att testa sin höstform mot till exempel; Öyvind Moen Fjeld och Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team, Stian Hoelgaard, Team Koteng, Herman Paus, Team Ramudden och femmilsvärldsmästaren Hans Christer Holund.

I damklassen finns också en svensk till start, Sya SK:s Ulrika Axelsson.

Startlista damer

Startlista herrar

Senaste nyheterna

Charlotte Kalla och de andra landslagsåkarna tränar på snö i Vålådalen i en och en halv vecka. FOTO: Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget tillsammans på första snölägret

Samtidigt som de första snöflingorna faller på flera ställen i Sverige åker längdlandslaget på sitt första läger på snö. Landslaget kommer att träna på sparad konstsnö från förra vintern i en och halv...