Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Therese Johaug vann två minuter före Marit Björgen på torsdagskvällens backrace på rullskidor utanför Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Therese Johaug vann två minuter före Marit Björgen på torsdagskvällens backrace på rullskidor utanför Oslo.

Johaug två minuter före Björgen

Therese Johaug var två minuter snabbare än Marit Björgen på torsdagskvällen backrace utanför Oslo.
I herrklassen var Petter Eliassen snabbast och vann minuten före Hans Christer Holund.

Det var väl ingen som trodde att Marit Björgen på allvara skulle kunna utmana Therese Johaug i ett uppförsrace på rullskidor i sin tävlingscomeback. Senast Björgen tävlade var i norska mästerskapen 2018.

Johaug och Björgen hör numera båda till bröderna Auklands Team Ragde Eiendom. Björgen ska åka Vasaloppet och kanske något mer lopp i Visma Ski Classics i vinter. Johaug har flaggat för att det kan bli några långlopp i slutet på säsongen efter VM i Tyskland.

Även om Johaug var överlägsen var hon mycket imponerad av Björgen.

– Det var rått. Det finns inget annat att säga. Hon har varit ur cirkusen i två år och tränings är en färskvara. är Jag tycker Marit åkte bra, säger Johaug till NRK.

Björgen är också ganska nöjd och känner att hon är på rätt spår för den kommande vintern.

– Jag tycker att det har gått bra i höst. Jag har tränat några långa pass med killarna Team Ragde och jag har fått positiva svar men jag har ingen aning om hur nivån är på damsidan. Så jag vet inte hur snabbt jag måste åka, säger hon till NRK.

Bland herrarna så var Petter Eliassen, Team Ragde Eiendom klart snabbast. Hann vann minuten före Hans Christer Holund. En knapp halvminut där bakom följde Anders Mölmen Höst, numera i Team Lyn Ski Moseteråsen.

Resultat damer

Resultat herrar

Senaste nyheterna

Charlotte Kalla och de andra landslagsåkarna tränar på snö i Vålådalen i en och en halv vecka. FOTO: Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget tillsammans på första snölägret

Samtidigt som de första snöflingorna faller på flera ställen i Sverige åker längdlandslaget på sitt första läger på snö. Landslaget kommer att träna på sparad konstsnö från förra vintern i en och halv...