Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Blir det världscup i Ulricehamn utan publik i vinter. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det världscup i Ulricehamn utan publik i vinter. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscuparrangören i Ulricehamn räknar med miljonförlust

Om publikförbudet för svenska arrangörer står kvar i vinter så blir det en rejäl smäll för världscuptävlingarna i Ulricehamn 16-17 januari. Arrangören räknar med en förlust på flera miljoner kronor.
– Ekonomiskt kommer det snudd på att bli förödande för oss, säger Johan Falk, VD i arrangörsbolaget i Ulricehamn till SVT Sport.

I Ulricehamns har man redan börjat förbereda sig på ett arrangemang utan publik.

– Jag läste att världscuparrangören Ruka i Finland kommer att förlora hundratusentals kronor. Här talar vi om miljonbelopp, säger Johan Falk till SVT Sport.

Falk berättar att världscuparrangemanget i Ulricehamn tills nu har haft en budget som står på minus 1,5 miljoner kronor och att det kan bli ännu värre.

– Vi får inte ihop det. Nu kommer vi att budgetera på ett underskott på ett par miljoner kronor, säger Johan Falk och fortsätter;

– Vi har vant oss vid tanken noll publik. Men vår själ finns i publiken. Alla vet ju hur många som tidigare kommit till tävlingarna i Ulricehamn, säger Falk.

Runt 30–40 000 åskådare har följt tävlingarna i Ulricehamn vid de två tillfällen man hittills arrangerat, 2017 och 2019.

Svenska skidspelen ska arrangeras i Falun, 30–31 januari. Där tror man inte att smnällen blir lika stor.

– Vi förbereder oss inför tävlingar utan publik och en budget på minus 400 000 kronor. Vi har en permanent skidstadion och byggnader, samt är klara med större delen av infrastrukturen, säger Svenska skidspelens VD Ulrika Back Eriksson till SVT Sport.

Kommande vecka ska Internationella skidförbundet (FIS) lämna besked om vinterns världscupprogram.

Senaste nyheterna

Charlotte Kalla och de andra landslagsåkarna tränar på snö i Vålådalen i en och en halv vecka. FOTO: Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget tillsammans på första snölägret

Samtidigt som de första snöflingorna faller på flera ställen i Sverige åker längdlandslaget på sitt första läger på snö. Landslaget kommer att träna på sparad konstsnö från förra vintern i en och halv...