Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Wolfgang Pichler ligger på sjukhus i Tyskland efter att ha drabbats av allvarliga hjärtproblem. FOTO: Per Danielsson

Wolfgang Pichler ligger på sjukhus i Tyskland efter att ha drabbats av allvarliga hjärtproblem. FOTO: Per Danielsson

Wolfgang Pichler vårdas på sjukhus för hjärtproblem

Sveriges Olympiska Kommitté meddelar på måndagen att Wolfgang Pichler vårdas på sjukhus för allvarliga hjärtproblem.
Tillståndet ska vara allvarligt men stabilt, skriver man i ett pressmeddelande.

Det var Aftonbladet som var först i Sverige med att rapportera att 65-årige Wolfgang Pichler drabbats av allvarliga hjärtproblem under en cykeltur. Den tyska tidningen Bild skriver att Pichler drabbades av en hjärtattack och allvarliga huvudskador och att han var tvungen att återupplivas på plats.

Enligt den tyska tidningen ligger han nedsövd i koma på sjukhuset i Traunstein.

– Vi är försiktigt optimistiska. Första hjälpen på platsen var utmärkt, säger brodern Claus Pichler som varit borgmästare i skidskyttefästet Ruhpolding i tolv år.

– Han är en stor ledare inom svensk idrott med en enorm passion för allt han tagit sig an. Nu är våra tankar med honom och vi hoppas på snar bättring, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Wolfgang Pichler med en lång tid bakom sig som förbundskapten och tränare för det svenska skidskyttelandslaget är numera anställd av SOK som talangutvecklare med fokus på att utveckla unga vinterolympier.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...