Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bob Impola, här i mål som tvåa på Vasaloppet 2018, har skrivit på för tjeckiska Ed System Bauer Team. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Bob Impola, här i mål som tvåa på Vasaloppet 2018, har skrivit på för tjeckiska Ed System Bauer Team. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Bob Impola klar för Lukas Bauers team

Bob Impola, Vasaloppstvåa 2018, har stått utan Pro team i Visma Ski Classics sedan Team Serneke lades ner i våras. Nu har dock 28-årige Bob klart med ett nytt lag. Han blir en del av tjeckiska legenden Lukáš Bauers Ed System Bauer Team.
– Det känns mycket inspirerande och bra, säger Bob till Längd.se.

När vi pratade med Bob i andra halvan av augusti så stod han utan Pro team i Visma Ski Classics. Då var planen att åka långlopp i Sverige för sin klubb SK Bore. Nu är de dock andra tongångar. Bob har skrivit på för tjeckiska Ed System Bauer Team som drivs av
OS- och VM-medaljören Lukáš Bauer.

Bob tog själv kontakt med Bauer då han noterat att teamet sökte åkare.

– Vi fick bra kontakt direkt och har haft en dialog i några veckor. I dagarna blev allt klart, berättar Bob.

Impola kommer att åka hela Visma Ski Classics förutom deltävlingen La Diagonela. Vasaloppet är förstås ett stort och viktigt mål men Bob siktar på att få till en jämn och bra säsong.

När får du träffa dina nya teamkompisar?
– Planen är att vi ska träffas i Livigno en veckan innan säsongen startar där.

Den sista tiden har varit händelserik för Bob. För nio veckor sedan blev han pappa till lilla Hedda och nu har han alltså klart med ett nytt Pro Team.

– De första två veckorna efter vi fått barn så tänkte jag: ”Hur ska det här gå?” Men nu känns allt bra och få barn ger så mycket energi och inspiration. Jag trivs verkligen bra nu, berättar Bob.

I och med att Bob kliver in ett nytt team blir det också nytt på materialsidan för honom.

– Jag kommer att åka med skidor från Kästle och stavar från Leki. Blir spännande och intressant. Jag är i tunneln i Torsby på läger med klubben nu och ska börja testa den första omgången skidor jag fått, avslutar Bob.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.